Midas Dekkers ergert zich aan Freek Vonk in DWDD

Bioloog Midas Dekkers ergert zich aan optredens van Freek Vonk zoals in De Wereld Draait Door. Dat zei hij donderdagavond in Pauw, waar hij te gast was om over zijn nieuwe MAX-serie Het ei van Midas te vertellen. Dekkers vindt het onnodig dat Vonk elke keer met een slang om zijn nek loopt. Ook donderdag liet hij weer een slang los op de DWDD-tafel. “Het is een ontzettende enthousiaste jongeman, maar ik moet altijd denken aan een stofzuigerverkoper als ik hem zie“, zegt hij.

Vonk doet hem denken aan een stofzuigerverkoper ‘omdat hij altijd met die slang over z’n nek loopt’. “Ik zou geen enkele reden weten waarom je met een slang over je nek ergens naar binnenkomt, tenzij je een stofzuigerverkoper bent.”

Dekkers is geen fan van Vonk. “Het is een ontzettende lieve jongen, maar wat ik zo jammer vind – en je mag het niet zeggen – is dat ik het niet kan uitstaan dat hij niet gewoon van die beesten afblijft. Als ik een krokodil langs zie komen, dan denk ik: ik geloof dat ik maar ergens een kopje koffie ga drinken om de hoek. Hij springt er echter gelijk bovenop, dan denk ik: laat dat beest met rust.”

Mijn hele leven lang ben ik bezig geweest om mensen duidelijk te maken dat de natuur niet een soort kermis is waar je naar moet kijken. Van: ‘whoaa, die heeft een lange nek’, ‘die heeft grote tanden’ of ‘die eet je helemaal op als je niet oppast’. Dan hebben we eindelijk de mensen wijsgemaakt dat we zelf ook maar gewoon een beestje en de natuur zijn, hijgend heb ik de eindstreep gehaald en dan komt er iemand met een slang om z’n nek.”

Overigens ergerde Vonk zich donderdagavond in De Wereld Draait Door een beetje aan tafelheer Jan Mulder. Vonk vond dat Mulder de suggestie wekte dat het zielig is wat hij met de dieren doet.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen