MAX-ster Erica prijst door haar baas gehekelde Rutte

Haar baas Jan Slagter heeft een hekel aan hem, maar Erica Terpstra prijst hem: onze minister-president Mark Rutte. Ze sms’t hem zelfs af en toe. Dat vertelt de presentatrice en VVD-coryfee in het AD. MAX-baas Slagter is geen fan van Rutte en al helemaal niet sinds hij grapjes over hem maakte tijdens het Correspondents’ Dinner. Terpstra omarmt Rutte wél. “Er zijn heus dingen op hem aan te merken, maar als ik zie hoeveel enthousiasme hij verspreidt over Nederland, denk ik: ‘Yes! Zo moet het.

Rutte straalt plezier uit, aldus Terpstra. “Als ik Mark Rutte bezig zie: echt ontzettend goed. Ik sms onze minister-president weleens. En weet je wat zo knap is? Ik krijg altijd binnen 24 uur antwoord.

Terpstra vindt het jammer dat de samenleving zo verruwt. “Dat zou ik zo graag overal willen zien: mensen die elkaar zonder vooroordelen tegemoet treden. Die opvatting draag ik heel eenvoudig uit door te laten zien hoe leuk het kan zijn elkaar te ontmoeten. Je kunt mij geen groter plezier doen dan met lol maken met iemand die ik niet versta.

Volgens het AD zijn verbinden en tolerantie niet bepaald VVD-thema’s, maar zelf ziet ze dat anders: “Dan heb je denk ik toch een verkeerd beeld van de VVD. Ik ben een liberaal in hart en nieren en die hebben respect voor anderen juist heel hoog zitten.

Het AD-interview met Erica Terpstra kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen