Kwart ledencontributie BNN-VARA naar drie sterren

Een kwart van de contributie die de leden van BNN-VARA vorig jaar hebben betaald ging naar de drie bestbetaalde sterren. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z. De NPO staat toe dat een aantal sterren meer verdienen dan het wettelijk maximum van 189.000 euro, zolang het deel dat boven die grens uitkomt wordt betaald van verenigingsgeld (en dus niet van belastinggeld). Hieraan was BNN-VARA vorig jaar ruim een miljoen euro kwijt. Het merendeel, bijna 800.000 euro, ging naar drie sterren.

De totale ledencontributie kwam in 2015 uit op 3,2 miljoen euro. Precies een kwart hiervan gaat dus naar drie rijke heren.

BNN-VARA wil niet zeggen om wie het gaat, maar het is een publiek geheim dat Giel Beelen en Matthijs van Nieuwkerk de best verdienende heren van de publieke omroep zijn.

Leden van BNN-VARA reageren verontwaardigd op sociale media. “Ik ben lid van BNN maar dit is wel heel ruimhartig“, zegt de bekende politicus Boris van der Ham bijvoorbeeld.

Overigens heeft BNN-VARA niet alleen inkomsten uit ledencontributie, maar bijvoorbeeld ook uit de verkoop van VARAgids.

Er is deze week veel commotie ontstaan over het salaris van Giel Beelen. Volgens De Telegraaf is zijn salaris gestegen van 440.000 euro in 2015 naar 565.000 euro dit jaar.

Foto: RTL

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen