Kerstshow Irene Moors zakt onder 200.000 kijkers

Geplaatst op Thu 22 Dec 2016 om 9:05

Het gaat Irene Moors niet voor de wind bij SBS 6. Ook haar kerstshow Irene en Rudolph vieren kerst, die deze week elke werkdag live wordt uitgezonden in de vooravond, is een flop. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na 259.000 kijkers (6 procent) op maandag en 297.000 kijkers (7 procent) op dinsdag, keken er woensdag nog maar 190.000 kijkers (4 procent) naar het programma. Shownieuws ervoor trok 275.000 kijkers (7 procent) en Utopia erna 486.000 kijkers (10 procent).

Moors’ programma wordt uitgezonden recht tegenover RTL 4’s RTL Boulevard (832.000 kijkers en 19 procent) en deels tegenover Anita Witziers NPO 1-programma Dokters vs Internet (797.000 kijkers en 17 procent).

Moors werkt in het programma samen met Rudolph van Veen. Hij was ook al haar steun en toeverlaat tijdens hun eerdere SBS 6-programma Over Smaak Valt Te Twisten. “Ze is zo lekker nuchter en relaxt. Jij regelt dit, ik regel dat. We weten van elkaar dat het goed komt“, zegt hij in Mikro Gids.

Van Veen wil zich echter niet positioneren als de SBS 6-vervanger van Carlo Boszhard. “Zij waren echt een duo. Mijn rol was en is altijd ondersteunend, ik doe de keuken en daar blijft het bij. Dat vind ik fijn.

Wat hij zelf gaat doen met kerst? Koekjes in de boom hangen. “We halen er elk jaar een uit de tuin en zetten die na kerst terug. Ik versier de boom altijd met zelfgebakken koekjes en meringues.

Foto: SBS
22 Reacties op “Kerstshow Irene Moors zakt onder 200.000 kijkers”


 1. Ans

  Ik vind het een leuk en gezellig programma! Jammer dat er niet meer mensen naar kijken.

 2. Rick

  Flop na flop na flop voor die dame. Het is over en uit.

 3. Rick

  Eens! Het is echt een leuk programma. Irene doet het goed.0

 4. Frenkie

  Als RTL Live deze opzet had, waren de positieve reacties hier niet van de lucht geweest. Irene doet het hartstikke goed en ik hoop/verwacht dat SBS haar blijft inzetten op dit soort programma’s. Ze doet dit gewoon goed.

 5. Jeroen

  Het is een echt SBS programma. Over de top. Jammer voor Irene maar haar SBS avontuur werkt niet. Als Life4you was verder gegaan dan had Irene gewoon een nieuw contract bij RTL gekregen. Ik ben toch wel heel erg benieuwd of ze van binnen niet zo ontzettend baalt en dat ze straks de boeken in gaat als grande RTL ster die als ‘SBS’ster’ met de nodige flops uit de tv wereld verdwijnt.. En dat gun ik haar ook niet.

 6. Peter en Luc

  Ook bij SBS vinden we dat het niet het nivo is dat verwacht was, we draaien door maar hopen dat het snel januari is.

 7. Joost

  Inderdaad een leuk programma!

 8. Bart Wijnen

  Het ligt natuurlijk niet aan Irene… Dus zal het wel aan Rudolf liggen :)

 9. Anonymous

  Zo’n programma is best leuk maar, totaal kansloos als de rest van je programmering nog steeds geen basis heeft en een rommeltje is. Irene is ook best leuk om bij je zender te hebben maar, het is niet iemand om de zender te dragen. Moors wordt nu heel erg naar voren geschoven als boegbeeld van de zender. Daar is ze helemaal niet geschikt voor. Dat vind ze zichzelf ook helemaal niet denk ik. Daarbij mist ze bij grote programma’s toch Carlo naast zich. SBS had moeten proberen ze beide naar de zender te halen. Overigens meerdere presentatoren dan alleen deze 2. SBS heeft voor mij echt zeker de gunfactor maar ze hebben niet echt grote boegbeelden zoals NPO1 en RTL4 deze wel hebben. Daarbij is de programmering te zwak en te onvolledig. Er is totaal geen basis van waar uit er gewerkt word. De programmadirecteurs die op die stoel zitten (en hebben gezeten) snappen niet hoe het in zijn werk gaat (of het interesseert te weinig om zich er echt in te verdiepen) om een goede en strakke programmering in elkaar te zetten. Heel jammer want het kan echt een hele leuke zender zijn/worden.

 10. Marcel

  Dit is gewoon een pilot voor een regulier programma bij SBS met een tafel, gasten en publiek. Maar nobody gives a F…zo te zien aan de cijfers….

 11. Anouk Smullers

  ze moeten echt met haar ophouden. het is gewoon echt voorbij, de trekt geen kijkers

 12. Anonymous

  @Marcel Heb jij een goed idee voor de vooravond van SBS6?

 13. Grumpy

  Wie helpt meisje Moors uit haar lijden ….

 14. Anonymous

  Had ook niet anders verwacht……..

 15. Anonymous

  Irene had 10 jaar geleden al moeten stoppen met tv.

 16. Anonymous

  Wie gaat er nou voor zitten om naar Irene te kijken? Haal haar toch van de buis, ze trekt geen kijkers.

 17. Er ist wieder da.

  Irenéé, weg ermee.

 18. Anonymous

  Belachelijk dat dit zo matig scoort. De gezelligheid straalt ervan af en juist deze dagen hebben we wel wat gezelligheid nodig. Echter wordt gezelligheid vaak al gauw opzij geschoven door geruzie, geweld en ander lawaai waar wel hoge kijkcijfers bij te vinden zijn.
  Ik had Irene en het programma echt veel meer gegund.

 19. BRAAK

  Irene weet dat ze is uitgerangeerd, die enge kok ook, de Titanic zinkt, want die paar zielen die het duo een warm hart toedragen, hebben net zoveel smaak als die twee, geen namelijk. Moors ga afwassen in de keuken en Rudolph the red nosed cook, ga je seksuele geaardheid nu maar eens onderzoeken. Wegwezen allebij!

 20. Jens Ruknel

  Het format is sleets. Weg ermee.

 21. BRAAK

  LOL

 22. Peter en Luc

  Inmiddels van de buis…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.