Kees van der Spek vindt kerstcensuur NPO ‘ridicuul’

SBS 6-ster Kees van der Spek, de vroegere rechterhand van Peter R. de Vries, vindt het idioot dat de NPO afscheid heeft genomen van het woord ‘kerst’ in zijn jaarlijkse kerstpromo. Dat laat hij weten op Twitter. ‘Niet iedere Nederlander viert Kerstmis, realiseerden ze zich waarschijnlijk bij de NPO’, aldus de Volkskrant. Maar je eigen cultuur verloochenen gaat volgens Van der Spek te ver. “Dit is ridicuul. Snapt NPO dat je voor multiculti wel ‘culti’ nodig hebt? Anders is het multi-niks.

Dat een christelijk feest zo’n prominente plek heeft in Nederland, is prima, vindt hoofdredacteur Esther Voet van Het weekblad van Joods Nederland. “Over schrappen NPO-kerst: Eerste Kerstdag valt dit jaar gelijk met de eerste dag Chanoeka (dat is een Joods feest). Geen moment stilgestaan bij ‘belediging’.

RTL-journalist Peter van Zadelhoff durft bijna geen kerst meer te zeggen. “Het is gewoon Eerste 25 Decemberdag en Tweede 25 Decemberdag.

Metro-columniste Ebru Umar vraagt zich af of het om een 1-aprilgrap gaat. Ze zit er nu aan te denken om een kerstkaart te sturen aan NPO-baas Shula Rijxman.

De Telegraaf laat vandaag twee boze politici aan het woord: Jan Roos en Martin Bosma. PVV’s Bosma zegt: “Na Zwarte Piet is nu Kerstmis aan de beurt. De publieke omroep laat Nederland in de steek. De NPO buigt voor multi-kul.

En Roos: “Ze doen dit om mensen met een islamitische achtergrond niet om de oren te slaan met een christelijk feest. Ze vergeten dat ze anderen daardoor juist van zich vervreemden. In Nederland vieren we Kerstmis.

Lees alles over de kerstrel:
NPO haalt woordje ‘kerst’ uit jaarlijkse kerstpromo (donderdag)
Maxim Hartman walgt van kerstpromo NPO (donderdag)
Woeste reacties op schrappen ‘kerst’ door NPO (donderdag)

Foto: SBS/Elvin

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen