Karwei breekt na tien jaar met Sylvana Simons

Bouwmarkt Karwei beëindigt na tien jaar de samenwerking met zijn vaste voice-over Sylvana Simons. Het bedrijf wil niet samenwerken met een actieve politica en zij kan zich daarin vinden. Dat laat een woordvoerder weten tegen AD.nl. Karwei kreeg in het voorjaar nog veel kritiek over zich heen vanwege de band met Simons, die veel imagoschade heeft opgelopen. “Waarom we die ’teringtrut’ nog betaalden om onze commercials te doen, stond in een van de vele mails“, vertelt de persvoorlichter.

Op dat moment was Simons nog niet aangesloten bij de politieke partij DENK. “Toen dachten we: ze is een betrokken burger. Wij zijn geen partij in die discussie.

Nu is Simons meer dan een betrokken burger. “Wij vinden het niet de bedoeling dat zij zich als politica verbindt aan welke commerciële partij dan ook. Daar was zij het helemaal mee eens.

Simons deed haar laatste klus in september. Ze was te horen in de winkels en in de reclames. Nu is er iemand ingehuurd met een stem die lijkt op die van Simons, dus haar vertrek ging geruisloos. “We hebben bijna geen reacties gehad.

Karwei kiest naar eigen zeggen altijd voor een vrouwvriendelijke en sfeervolle stem.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen