K3-baas Gert: ‘Ik kan geen vijf Voice-winnaars noemen’

Gert Verhulst, baas van het bedrijf achter K3: Studio 100, kan geen handvol namen opnoemen van artiesten die The Voice hebben gewonnen. Dat zegt hij vandaag in een interview met het AD. Verhulsts talentenjacht K3 Zoekt K3, die vorig jaar te zien was op SBS 6, leverde wél blijvende hitzangeressen op, benadrukt hij. “Ik kan geen vijf winnaars opnoemen van The Voice, zeker geen winnaars met een loopbaan. De verkiezing van de nieuwe K3 werd voor de bevolking relevant.”

Iedereen keek K3 Zoekt K3, aldus Verhulst. “De burgemeester van Antwerpen, Bart de Wever, zei dat hij vrijdagavond met heel de familie keek. Het was een gebeurtenis. Omdat het écht was.

Authenticiteit mist tegenwoordig vaak op televisie, vindt hij. “De authenticiteit van veel dingen is verloren gegaan. Neem een programma als Little Big Shots op de commerciële tv. Kinderen uit heel de wereld komen daar een actje doen. Ze zijn heel professioneel, hoe jong ze ook zijn. Weten al precies wat ze in een interview moeten zeggen. Je voelt: dat werkt niet.

Waar ik van overtuigd ben, is dat het oprecht amusement is. Tijdens onze zoektocht naar het nieuwe K3, die in Vlaanderen en Nederland op tv werd uitgezonden, kon je dat zien. Daar zaten drie vrouwen die een deel van hun leven afsloten. De emoties bij de oude cast en bij mij waren echt. We zagen ons leven voorbij komen.

Het AD-artikel Studio 100 doet niet aan flops kunt u lezen via Blendle.

Foto: VTM

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen