Journaallezer René van Brakel wordt EenVandaag-baas

René van Brakel is per 1 februari 2017 de nieuwe hoofdredacteur van EenVandaag. Hij zal in deze functie leiding geven aan het televisieprogramma EenVandaag en Radio EenVandaag. Dat heeft Avrotros laten weten. Van Brakel werkte hiervoor als chef eindredactie van NOS Nieuws en als nieuwslezer van het NOS Journaal. “René is een doorgewinterd journalist, die zijn sporen in de journalistiek verdiend heeft“, zegt Eric van Stade, algemeen directeur van Avrotros.

Van Stade is dan ook blij met de komst van Van Brakel. “Hij heeft de afgelopen jaren bewezen nieuws en actualiteiten op verschillende platforms toegankelijk te kunnen maken voor een breed publiek. Daarmee past René bij uitstek bij het multimediale programma dat EenVandaag in de jaren is geworden.”

Zelf is Van Brakel ook verheugd. “Als hoofdredacteur van EenVandaag mag ik richting geven aan één van de belangrijkste nieuwsrubrieken van Nederland. Het is een mooie uitdaging en eer om met EenVandaag in een tijd van maatschappelijke fragmentatie ook in de toekomst een breed publiek te blijven bereiken.”

EenVandaag wordt van maandag tot en met zaterdag om 18.15 uur uitgezonden op NPO 1. Radio EenVandaag zendt op werkdagen uit tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 1.

Foto: NOS/Stefan Heijdendael

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen