John de Mol strijdt fanatiek om paar sokken

Linda de Mol en John de Mol hebben Sinterklaasavond weer traditioneel met hun hele familie gevierd. Er is fanatiek gedobbeld om cadeaus. Dat vertelde de tv-koningin dinsdagavond in Tijd voor MAX. Toen er nog jonge kinderen in de familie De Mol waren, werd Sinterklaas gevierd met gedichten en een bezoek van de goedheiligman zelf. Nu is er voor een iets ander model gekozen. “We dobbelen nu om cadeaus. Dan gaat zelfs mijn broer heel fanatiek doen om een paar sokken. Dat is echt heel grappig.

De familie De Mol pakt traditiegetrouw groots uit met de feestdagen, vertelde Linda. “Van de feestdagen werd altijd iets heel bijzonders gemaakt. Ik heb hele warme herinneringen aan Sinterklaas. Ondanks dat mijn vader niet bepaald een gigantisch inkomen had, werd er met Sinterklaas enorm uitgepakt.”

Met de Kerst ook, aldus De Mol. “Dan werd er waanzinnig lekker gekookt. Eten was altijd heel belangrijk. Met familie, lekker thuis en de boel gezellig maken. Ik heb een heel fijne jeugd gehad: ik kan niet anders zeggen.”

Dat neem je mee en dat geef je door, vervolgde ze. “Wij hebben maandag Sinterklaas gevierd met de hele familie en dat doen we eigenlijk nog steeds op dezelfde manier: met erwtensoep en pannenkoeken.”

Het is een bespottelijke combinatie. Het was eerst altijd: degene die geen pannenkoeken lust kan erwtensoep krijgen, en toen werd het: eerst een kop erwtensoep en dan de pannenkoeken. Dat houden we nu stug vol, omdat het traditie is.”

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen