‘Hoofddoekhulp’ moest wennen aan Paul de Leeuw

De islamitische schoonmaakhulp van Paul de Leeuw moest even flink wennen aan zijn huishouden, dat bestaat uit twee homovaders en twee zonen. Dat vertelt de VARA-ster in zijn column in het AD. Islam en homoseksualiteit zijn geen dikke vrienden. Toch vindt de moslima het geen probleem om het huis van De Leeuw schoon te maken. “Ik vraag onze hoofddoekhulp of ze het leuk vindt bij ons. ‘In het begin moest ik een beetje wennen, maar nu vind ik het leuk’“, schrijft de presentator.

De moslima sorteert onder meer De Leeuws parfums. “Misschien ruikt ze eraan, maar dat denk ik niet, want dan had ze waarschijnlijk ook een keertje aan een flesje poppers geroken, met als gevolg een hitsige, stuiterende hulp in ons huis.”

Overigens moest ook De Leeuw even wennen aan een moslima in huis. Rond Sinterklaas bedankt De Leeuw zijn hulpjes altijd voor het harde werk, maar hij wist niet goed hoe hij de moslima moest benaderen. “Dat bedanken deden we altijd met een zoen, maar hoe gaan we dat doen met onze nieuwe hoofddoekhulp? Handje?

Even stond de tv-ster onhandig tegenover haar. “En dan hugt ze me. Zo zie je maar weer: alles lost zich uiteindelijk zelf op. Hoewel mijn vertrouwen daarin soms een deukje krijgt.”

Met dat laatste doelt De Leeuw op het meldpunt internetdiscriminatie, dat onlangs suggereerde dat haatzaaien tegen homo’s is toegestaan omdat het gebeurt uit naam van de islam. Achteraf werd dat een ‘beoordelingsfout’ genoemd. “Toch ontstaat door zo’n uitlating een soort onbegrip en lichte irritatie.”

We moeten niet vergeten dat moslims in de goede zin aan het veranderen zijn, aldus De Leeuw. Hij wijst op de Mama’s van Halal. “Tien jaar geleden steunden ze nog de islam-stelling dat homoseksualiteit niet kan. Nu komen ze daarvan terug. Tijden veranderen.

De Mama’s van Halal is ergens op zondagmiddag te zien, maar De Leeuw pleit voor een beter uitzendtijdstip. “Want het geeft het gevoel dat we er op den duur samen uit gaan komen.

Foto: VARA / John Kramer

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen