Harmen Siezen wil na Televizier-gala nooit meer op tv

Harmen Siezen treedt volledig terug uit de publiciteit. Zijn optreden als uitreiker bij het Gouden Televizier-Ring was zijn laatste publieke optreden. Dat vertelt de oud-NOS-nieuwslezer in weekblad Privé. Siezen heeft er genoeg van. “Ik heb alles nu wel gedaan, dus ik verlang er zeer naar me terug te trekken uit de publiciteit. Ik heb daar totaal geen moeite mee“, zegt hij. “Het uitreiken van die ring was mijn laatste taak, dit gesprek is mijn laatste interview. Ik ben er klaar mee, het is mooi geweest.

Het Gouden Televizier-Ring Gala was een passende afsluiter, vindt Siezen. “Ik vond het op deze manier een onverwachte, maar mooie afsluiting van mijn carrière. Eén die met 33 jaar ervaring overigens toch nog behoorlijk spannend was. Ik stond ineens live tegenover honderden mensen in een zaal, in plaats van slechts met één cameraman in het kleine studiootje van het Journaal.

Ook het NOS Journaal zou hij nooit meer willen presenteren. “Qua techniek is het met sprongen vooruitgegaan, maar daar staat tegenover dat het wereldwijde nieuws dat gebracht wordt grimmiger is geworden. Jullie zullen mij vanaf nu dus niet meer terugzien.

Het optreden van Siezen op het tv-gala ging niet helemaal goed, omdat hij vergat welk grapje hij wilde vertellen. Die las hij vervolgens op vanaf zijn kaartje.

Het Privé-interview met Siezen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen