Halalmoeder ergerde zich aan werkborrels bij AT5

Jihad Alariachi, een van de drie moslima’s uit de NTR-serie Moeders van Halal, heeft een tijdje bij de Amsterdamse stadszender AT5 gewerkt, maar voelde zich daar niet thuis. Dat vertelt ze in de Volkskrant. Alariachi hekelde de vele werkborrels. “Ik heb bij Amsterdamse zender AT5 gewerkt en voelde me daar niet altijd thuis. Mijn collega’s gingen bijvoorbeeld vaak na het werk nog even samen wat drinken. Ik ging dan niet mee omdat ik geen alcohol drink. Dan mis je al zo’n sociaal moment.

Het werd haar niet kwalijk genomen dat ze niet gewoon meeging naar de werkborrels. “Nee hoor. Ik had ook absoluut niet het idee dat ze me níét leuk vonden. Maar op de werkvloer werd ik zakelijk benaderd, terwijl ze onderling heel leuk en joviaal tegen elkaar deden.

Er was gewoon geen band, omdat ik in niets op hen leek. Ik voelde me er niet thuis, terwijl Amsterdam wel echt mijn stad is – ik ben hier immers geboren en opgegroeid.

De redactievloer is volgens Alariachi te wit. “Als medium moet je ook nadenken over een inclusieve cultuur op de redactie.

De media zijn volgens haar geen afspiegeling van de maatschappij. “Ik heb het idee dat het aan lef ontbreekt bij hoofdredacteuren om allochtonen aan te nemen, want ik ken genoeg talent.

Mama’s van Halal wist zondagmiddag om half vijf 52.000 kijkers (2 procent) te bekoren op NPO 2.

Het Volkskrant-interview ‘Moeders en milder’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Mohamed el Amrani/NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen