GeenStijl uit kritiek op ‘decorkolder’ NOS

Geplaatst op Mon 05 Dec 2016 om 9:03

De populaire opiniesite GeenStijl is geen fan van het nieuwe decor van het NOS Journaal. Vooral tijdens het weerpraatje wordt duidelijk dat de vernieuwde studio geen vooruitgang is. Dat stelt de opiniesite. Tijdens het weerpraatje valt de kaart van Nederland bijna in het niet op het enorme beeldscherm, vindt GeenStijl. “Welke doorgeslagen breedbeelddenker heeft deze decorkolder bedacht. Nederland ligt enorm ingeklemd tussen twee landen waarvan het weer ons niets kan schelen.

Nederland kwam dit weekend op een gegeven moment zo klein in beeld dat de presentator van dienst ervoor stond. Daardoor kon de kijker wel het weer van Kirgizië en India zien, maar niet dat van Nederland, merkt GeenStijl op.

Bovendien leidt de vloer af van de panelen, vindt GeenStijl. “En die kabelgoot hadden ze ook wel wat beter kunnen wegwerken.”

Geen idee wie dit gebouwd heeft, maar we kennen een paar Polen die het voor een tiende van een Giel Beelen beter hadden gedaan, NPO…

Het artikel ‘Nederland volledig verdwenen in nieuw NOS-decor’ kunt u lezen op de GeenStijl-site.

Foto: NOS
24 Reacties op “GeenStijl uit kritiek op ‘decorkolder’ NOS”


 1. Anonymous

  Eens

 2. André

  Het wijkt ook totaal af van de oorspronkelijke huisstijl, die sport nog gebruikt. Had dan een complete restyling gedaan.

 3. E. Jansen

  Hallo tv kenners die niet bij de tv werken!… Wat is er NOU weer niet goed volgens jullie?… Is het te duur, te klein, te dun, te mooi… Wat is het!?

 4. Jos

  Je ziet allerlei verre landen, maar Nederland is piepklein. Niet zo handig.

 5. Marc E. Putto

  visueel gezien waardeloos!

 6. Mediaprak

  Wat een gezever van GS. Decor (rond) past juist heel mooi bij blikvanger en logo “O”. Het decor van RTL (het was al een afgeleide van VRT Nieuws) Nieuws doet nu hopeloos verouderd aan. Green Wall is zo 2005 en het effectje van het swypen kennen we nu wel.

 7. wim

  Jos: Nederland is ook maar ‘n piepklein land, maar wel groot in azijnpissers.

 8. ANONYMOUS

  Niet elke verandering is een verbetering.

 9. MENEER N.N.

  @MEDIAPRAK De beste stuurlui staan altijd aan wal als de NOS zich wat van de kijkers moet aantrekken, heb je helemaal geen NOS decor
  Er is op elk programma dat wordt uitgezonden in Nederland altijd kritiek
  moet je niets van aantrekken!
  NOS JOURNAAL decor is prachtig, en we hebben sinds 1956 het beste journaal
  zonder flauwekul !

 10. Moud

  Ik vind het een mooi decor en wat Geen Stijl er van denkt of vindt, boeit mij voor geen meter.

 11. M

  @Mediaprak
  Het gebruik door RTL van haar studio is zeer jammer te noemen. Grote investeringen hebben zij gedaan door robotic camera’s aan te schaffen en Augmented Reality in de techniek toe te passen. Op papier zag het er, mede door de minimalistische studio, veelbelovend uit voor Nederlandse begrippen. Maar ja, het blijven de commerciëlen: langdurig geld investeren in een grafische afdeling voor alle nieuwsuitzendingen zal er dus niet komen en daarmee valt de studio helemaal weg en maakt het kil en dodelijk eentonig.

 12. donder

  Lui van Geen Stijl willen gewoon overal tegenaan schoppen, zijn gewoon een stel sukkels.

 13. Daan

  Wat een onzin van Geen Stijl om je hier druk om te maken. Ga eens iets zinnigs doen zeg.

 14. Anonymous

  Geen Stijl, hun naam is in ieder geval goed ,als jullie met zijn allen roepen het decor moet weg gaan zij daar een debat over aanvragen ,de tweede kamer word helemaal een poppen kast als zij erin komen.

 15. Bart M

  Moet Geen Stijl iets van stijl vinden? Hun eigen bagger is niet om aan te zien.

 16. Walter

  Het is wel vreselijke wennen, wéér een nieuw decor. ‘s Ochtends staan ze tegenwoordig achter een desk i.p.v. zittend. Gelukkig heeft het Journaal Dionne Stax nog. Wat een schoonheid!

 17. Anonymous

  @Walter
  Dat is tijdelijk, omdat de studio waar de dagjournaals uitkomen nu wordt verbouwd.

 18. Anonymous

  Het leaderpakket mag ook wel eens vernieuwd worden.

 19. Rudolfo

  @E. Jansen
  maandag 05 december 2016 om 9:18 :

  Hoe is dat nou, als mediamanager dag in dag uit in een hok kaartjes wisselen en studio’s naar elkaar toe steken?

 20. E. Jansen

  @Rudolfo:
  Ik snap je vraag niet… ik ben geen mediamanager, en steek geen studio’s naar elkaar toe… wat een kul…

 21. Mannie

  Tja, de zeikerds van Geenstijl hebben duidelijk gelijk.

 22. b

  Populaire opiniesite ??? Ach jee dus zo heet een puberale rel site tegenwoordig. Populair is te verklaren maar het is nu eenmaal geen opiniesite maar meestal een bak onzin waar gefrusteert Nederland los mag gaan op de comments. Wil je niet verzuren en denken dat alles een complot is dan zou ik Geen Stijl maar mijden.

 23. lvs2015

  @ GeenStijl: Die kabelgoot kan niet worden weggewerkt als de NOS het plan had om hun nieuwe decor naar BBC studio’s stijl te wijzigen. Ga maar eens Googlen op “BBC News Studio C” en dan zie je de gelijkenis. Daarbij is het verkooppraatje dat men het allemaal nog beter in beeld brengen alleen dat is kul want de basis is gewoon weer naar Amerikaans “in your face”visual effects voorbeeld ingevuld, aangezien het nieuws van tegenwoordig in de stijl van filmmaker Michael Bay, die bekend staat om schreeuwerige/drukke beelden zoals in zijn transformers films, moet zijn.

 24. Kaaskijker

  Tja..tja.. normaliter heb ik een schurft hekel aan kneitergrote projectieschermen waar presentatoren iele mannen en vrouwtjes van worden maar bij het weer lijkt het me functioneel. Als weerman sta je 9 van de 10 keer daar waar Duitsland ligt en ons weer komt 9 uit 10 keervanuit het westen, dus vanuit Engeland vandaan gewaaid.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.