‘Geen sluikreclame in tv-uitzendingen RTL Nieuws’

Er zit geen sluikreclame in de diverse tv-uitzendingen van RTL Nieuws. Dat stelt Koen de Regt, de Afrika-correspondent van RTL Nieuws, op Twitter. Er is wat commotie ontstaan over reclames die RTL Nieuws heeft geplaatst op zijn eigen site en op Facebook. Op de eigen site plaatste RTL Nieuws gesponsord artikelen, zonder te vermelden dat ze gesponsord zijn. De reportages in de tv-uitzendingen van RTL Nieuws zijn echter nooit stiekem gesponsord, laat De Regt desgevraagd weten.

Als iemand op Twitter openlijk twijfelt over of RTL Nieuws wel of geen gesponsorde items uitzendt, zegt De Regt dat de suggestie ‘helemaal nergens op slaat’: “Online is er een fout gemaakt. En gecorrigeerd. Maar je denkt dat we op tv (nieuws) ook betaalde content hebben?

De Regt ergert zich als de dame antwoordt dat ze ‘hoopt van niet’. De tv-journalist: “Dit is niet grappig. Sterker: je ‘ik hoop van niet’ vind ik beledigend. Ik en m’n collega’s werken in complete onafhankelijkheid, die we erg serieus nemen. Als je echt met je ‘hoofd in de praktijk’ zou staan, zou je dat weten.

Ik heb duizenden redactievergaderingen meegemaakt en nog nooit, ever, is zoiets voorgekomen. Dus hou op met suggereren dat wij iets zouden moeten openbaren. Want dat suggereert dat er iets te verbergen is.

De tv-journalist reageert zo emotioneel, omdat hij onafhankelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. “Het is een gevoelig punt. Juist omdat we zo streng op onze onafhankelijkheid zijn.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen