Fred van Leer verbreekt mediastop na één dag

Fred van Leer heeft zijn mediastop na slechts één dag verbroken. Vanochtend gaf hij op Radio 538 een interview over zijn mediastilte. Dat was te horen in de radioshow van Edwin Evers. Van Leer werd dinsdag op 100% NL gevraagd naar zijn kritische tweets over media die zijn woorden verdraaien. Daarop gaf de tv-stylist aan dat hij voorlopig klaar is met de media en 100% NL ‘de laatste is voor dit jaar’. Die mediastop van 25 dagen is nu al weer verbroken. Althans, hij geldt alleen voor tijdschriften.

Volgens Van Leer zijn zijn woorden uit zijn verband gehaald. “Ik had gisteren een radio-interview bij 100% NL en die vroegen wat mijn tweets inhielden, want ik had getweet dat ik klaar was met het geven van interviews. Dat wil zeggen: interviews die ik niet zelf in de hand heb, dus voor bladen. Op de radio heb ik het zelf in de hand: alles wat ik zeg, is waar.”

Mensen moeten het allemaal niet zo serieus nemen, vindt Van Leer. “Iedereen luistert mee, iedereen schrijft iets op en daar maken ze zelf een verhaaltje van. Daar kan ik om gieren. Ik heb gisteren op 100% NL gezegd: ‘Jongens, ik heb een primeur: jullie zijn de laatste.’ Nu word ik weer door jullie gebeld. Dat is toch enig?

Voor de duidelijkheid: Van Leer heeft wel een mediastop, maar die geldt niet voor radio en televisie. Alleen de schrijvende pers staat hij even niet meer te woord. “Het wordt verdraaid of verknipt. Dat soort dingen.”

Overigens heeft hij helemaal niet zo’n last van de roddelbladen. “Ik word op zich wel met rust gelaten, dus dat is heel fijn. Het komt ook omdat ik Rotterdammer ben en ze gaan niet in Rotterdam in de bosjes liggen. Dat vinden ze te ver.”

Lees ook: Fred van Leer last mediastop in van 25 dagen (gisteren)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen