‘Erland Galjaard invloedrijker dan Peter de Mönnink’

Foto: EenVandaagBroadcast Magazine heeft RTL’s tv-baas Erland Galjaard uitgeroepen tot de machtigste mediaman van het jaar 2016. SBS-baas Peter de Mönnink staat op plek zeven. Dat heeft het mediavakblad laten weten. Twee dagen geleden wist De Mönnink wel te winnen van Galjaard in het DeMedia100-lijstje van meest invloedrijke mediamensen: de SBS’er stond op acht, de RTL’er op negen. Vorig jaar stond Galjaard ook al op één bij Broadcast Magazine, toen ‘vanwege zijn machtige persoonlijkheid’.

Op de vraag wat precies macht is, zegt Broadcast Magazine: “Macht kent vele definities. Het kan de mate zijn waarin iemand zijn of haar zin weet te krijgen, eigen ideeën doordrukt en zich niet aan de mening van de buitenwacht stoort.”

Je kunt macht ook definiëren als het vermogen iets voor elkaar te krijgen wat (omroep)breed impact heeft, niet alleen op de eigen omgeving. Dat kan in financiële zin zijn, maar net zo goed op basis van kijk- en/of luistercijfers.”

De rest van de top tien bestaat uit Netflix-baas Reed Hastings, Ziggo-baas Baptiest Coopmans, John de Mol, YouTube-vlogger Enzo Knol, NPO-baas Shula Rijxman, RTL-baas Bert Habets, Peter de Mönnink, NPO-tv-baas Frans Klein en NOS-directeur Jan de Jong.

De hele top 25 kunt u bekijken op de website van Broadcast Magazine.

Lees ook: ‘Peter de Mönnink invloedrijker dan Erland Galjaard’ (gisteren)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen