Dieuwke Wynia: ‘Jort kwam zoete broodjes bakken’

Jort Kelder probeerde eerder dit jaar zoete broodjes te bakken bij Dieuwke Wynia, toen nog De Wereld Draait Door-baas, maar dat werkte niet. Dat vertelt ze vandaag in een interview met de Volkskrant. Kelder riep in februari in De Telegraaf dat DWDD zijn pit heeft verloren en nu net een ‘zacht vrouwenprogramma’ is. Een paar weken later zat Wynia te lunchen met Matthijs van Nieuwkerk en Frans Klein toen Kelder per toeval binnenkwam en zich naar hun tafel begaf.

Aangekomen aan hun tafel zei Kelder dat hij het niet zo hard had bedoeld. “Tot hilariteit en verbazing van haar tafelgenoten liet Wynia Kelder onmiddellijk weten niet van zijn excuses gediend te zijn“, weet de Volkskrant.

Wynia zelf zegt daarover: “Jort kon het ook wel hebben. Die kon de bal terugverwachten. Ja, laat je zoete broodjes lekker in je tas. Dus je ziet: het maakt me niet uit wie ik tegenover me heb. Als iets me niet zint, zeg ik dat.”

De oud-DWDD-baas staat bekend als zeer harde tv-maakster. “Ik kan wel heel streng zijn. Als iemand er echt overstuur van is, is dat natuurlijk niet goed. Dat gebeurde weleens en dan moet je dat even uitpraten. Maar het is ook niet zo gek dat het gebeurt, want je speelt elke dag een wedstrijd in een vol stadion. De druk is hoog. De een kan daar beter tegen dan de ander.

Als je dat niet prettig vindt, is DWDD misschien ook niet de juiste plek om te werken. Dat is helemaal geen schande, het moet je maar net passen. Tegen elke redacteur die bij DWDD begint, zeg ik: weet waar je aan begint. Het is echt een heftig programma.”

Wynia heeft haar baan bij DWDD opgezegd voor het leiden van een nieuw productiebedrijf.

Het Volkskrant-interview met Dieuwke Wynia kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen