Cultuurbotsing tijdens opnames Als De Dijken Breken

Tijdens de opnames van de Nederlands-Vlaamse serie Als De Dijken Breken moesten de tv-makers soms flink aan elkaar wennen. Dat vertelt acteur Loek Peters in Mikro Gids. De Vlamingen vinden Nederlanders al snel bot overkomen, aldus Peters. “Ik heb zelf geen scène met Vlaamse acteurs, maar we hebben wel veel in België gedraaid met een Vlaamse crew. Dat is toch anders, hoor. Ik ben een botte Hollander, zij zijn beleefde Vlamingen“, legt de bekende acteur uit.

De Vlamingen begrijpen onze humor niet altijd, zegt hij. “Nederlanders maken vaak afzeikgrapjes, in het begin moesten ze daaraan wennen. Op de set kan ik bijvoorbeeld voor de grap weleens geërgerd roepen: ‘Op wie wachten we nu weer!?’ Alsof ik vind dat anderen de kantjes ervan af lopen.

Zo is het natuurlijk niet bedoeld. “In Nederland weet iedereen dat ik dat niet serieus meen. De Vlamingen reageerden aanvankelijk best geschrokken.

Het voordeel is dat je in zo’n draaiperiode zo intensief met elkaar werkt, dat het uiteindelijk alsnog een grote gezellige groep wordt.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen