Coen & Sander: ‘3FM greep veel te laat in’

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga denkt dat de kelderende luistercijfers van 3FM te wijten zijn aan een gebrek aan innovatie. Dat was vorig jaar een van de redenen om te vertrekken naar Radio 538. Dat vertelt het duo vandaag in het AD. De chemie met het station was een beetje uitgewerkt, aldus Lantinga. “Je moet actief zijn en niet reactief. Het lag redelijk in beton gegoten allemaal: in april heb je de 3FM Awards, met kerst het Glazen Huis. Nadenken over iets anders had niet zo veel zin.

Swijnenberg denkt dat ze net op tijd vertrokken zijn. “Wat Sander net omschrijft; het is ook geen geheim dat wij op een gegeven moment het idee hadden dat we stilstonden. Stilstand is achteruitgang, dat gold voor de hele zender. Laten we het houden zoals het is, het gaat toch goed, was een beetje de gedachte.”

Ik wil niet zeggen dat we nu ons gelijk hebben gekregen, maar het bevestigt wel dat wij inderdaad toe waren aan een nieuwe uitdaging. Wij hebben die gevonden en 3FM is zichzelf weer aan het uitvinden. Had alleen effe een paar jaar eerder moeten gebeuren.”

Of het iemand te verwijten valt? “Nee, bij 3FM heb je niet één baas, dat gaat over zoveel schijven. Maar de beleidsbepalers bij 3FM – ik snap het ook, het is jarenlang fantastisch gegaan – hebben het wel te lang laten voortkabbelen.

Lantinga antwoordt ook nog op de vraag wat hij van hun opvolger Frank van der Lende vindt: “Ik heb al vaker gezegd dat Frank van der Lende, onze opvolger, een groot talent is met een compleet eigen geluid, eigen uiterlijk, eigen show. Alleen moet er nog steeds wel geslepen worden, mensen hebben tijd nodig aan hem te wennen.

Het AD-interview met Coen & Sander kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen