Braboneger van Avrotros weigert naam aan te passen

Steven Brunswijk, die voor Avrotros het programma Braboneger Verkaast?! maakt, is niet van plan om zijn bijnaam ‘braboneger’ te veranderen. Dat laat hij weten in een interview met Zaman Vandaag. Brunswijk is volgens critici racistisch omdat hij zo vaak het woord ‘neger’ gebruikt, maar zelf ziet hij dat niet zo. Hij is dan ook niet van plan om te buigen. “Ze willen dat ik mijn naam verander, maar dat ga ik echt nooit doen. Het maakt me niet uit wat anderen vinden of denken.”

Hij trekt zich niets aan van de kritiek. “Om een mooie quote van Gordon te gebruiken: ‘Ik heb er zoveel schijt aan, dat ik stront tekort kom’. Zolang mijn familie me steunt is het goed. Pas als zij zeggen: ‘Dit moet je niet doen’, dan ga ik erover nadenken.”

Mensen moeten eens even rustig doen, vindt Brunswijk. “Als ik ergens binnenloop en zeg er zijn negers in de tent, dan doe ik dat niet bewust om te shockeren of iets in stand te houden. Ik maak zoveel mogelijk grappen over iedereen. Dat doe ik in het dagelijkse leven ook.

Brunswijk wil verbroederen in een hardvochtig klimaat. “Ik snap dat mensen zeggen: ‘Misschien hou je het in stand, misschien lachen blanken er alleen om’, maar daar gaat het helemaal niet over. Ik hou de mensen een spiegel voor. Ik maak heel veel grappen over wat blanke mensen gedaan hebben.

Het Zaman Vandaag-interview met de Braboneger kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: ‘Braboneger scoort omdat hij blanken naar mond praat’ (29 november)

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen