Angela Groothuizen trots op piet-boycot RTL

Angela Groothuizen vindt het geweldig dat RTL 4 Zwarte Piet dit najaar de nek om heeft gedraaid. Ze is trots op haar zender. Dat geeft ze aan in haar column in Veronica Magazine. RTL 4 heeft als eerste tv-zender besloten om Zwarte Piet in de ban te doen en dat is geen makkelijk besluit, aldus Groothuizen. Ze heeft zelf aan den lijve ondervonden dat het een gevoelig onderwerp is. “De zwartepiet-discussie zorgde ervoor dat ik overspoeld werd: ‘Blijf van onze traditie af!‘”, aldus de tv-ster.

En dat terwijl ze niet eens zo heel uitgesproken is, zegt ze. “Ik maakte namelijk een mooie Sinterklaasplaat zonder Zwarte Piet. De traditie een goede kant opzingen, dat is mijn missie. Nou, dat heb ik geweten.

Ze kreeg heel Twitter over zich heen. “De opvang van vluchtelingen haalde ook al het lelijkste in enkele Twitteraars naar boven. ‘Dus die kindervekrachters moeten jouw maar allemaal in je reet ******.’ Vieze praatjes met spelfouten.

Ook RTL heeft boze mensen over zich heen gekregen. “Nu heeft mijn RTL als eerste grote mediaspeler een duidelijke keuze gemaakt door Zwarte Piet te vervangen door een schoorsteenpiet. RTL kan de haatmails ook wel aan, ik ben trots op ze.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen