André ziet buitenland-editie Wegmisbruikers wel zitten

André van der Toorn zou het wel leuk vinden om een buitenland-editie van zijn SBS 6-programa Wegmisbruikers te maken. Dat heeft de presentator gezegd op 100% NL. In Wegmisbruikers staan mensen centraal die als dwazen over de weg rijden en daar zijn er in het buitenland misschien nog wel meer van. “Dat lijkt me heel geweldig. In Duitsland rijden ze allemaal keurig en snoeihard, maar dat mag daar ook. In landen als Griekenland, Italië, Spanje of Suriname zou het geweldig zijn.

Griekenland is het land waar hij geboren is. Hij zou er graag eens draaien. “Dat zou geweldig zijn, maar wat me ook leuk lijkt is om een keer Wegmisbruikers te doen in Suriname. Dat is ook zo top. Daar rossen ze overal doorheen. In Italië en Griekenland is dat ook fantastisch, dus wie weet.”

Van der Toorn vindt het niet erg dat hij een enorm Wegmisbruikers-stempel heeft. “Nee. Afgelopen dinsdag hebben we aflevering 370 opgenomen, dus qua Wegmisbruikers-herkenning kan het niet missen. Er zijn altijd wel heel flauwe grappen in de supermarkt, als je bijvoorbeeld met het karretje loopt van: ‘Niet te hard rijden, hè!’ Dat is prima.”

Wel werkt hij aan een andersoortig programma met Kees van der Spek. “Ik doe momenteel ook het programma Reportage en wat ik ook ooit nog zou willen – en dat gaat ook gebeuren – is dat ik samen met mijn grote vriend Kees van der Spek een programma ga doen. We weten nog niet waar het over gaat. Daarom gaan we binnenkort samen eten en dan gaan we het bedenken.”

Dat programma komt in elk geval op de buis bij SBS 6. “SBS is echt mijn zender. Dat absoluut.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen