Alleen NPO-dj’s maken dit jaar kans op RadioSter

Voor het eerst maken dit jaar alleen dj’s van de NPO-zenders kans op een RadioSter voor beste radiopresentator van het jaar. De drie mannelijke genomineerden werken allemaal bij Radio 2 en de drie vrouwelijke allemaal bij 3FM. Dat heeft organisator AvroTros vandaag laten weten. De drie kanshebbers voor de Zilveren RadioSter Man zijn Gerard Ekdom (VARA), Bert Haandrikman (KRO-NCRV) en Rob Stenders (Avrotros). De eerste twee heren wonnen al twee keer.

Stenders staat voor het eerst in de top drie van beste radiomannen. Vorig jaar werden Ekdom en Haandrikman in de top drie nog vergezeld door Lex Gaarthuis (toen 100% NL en nu Radio 10).

De drie kanshebbers voor de Zilveren RadioSter Vrouw zijn Eva Koreman (BNN), Roosmarijn Reijmer (VPRO) en Annemieke Schollaardt (AVROTROS).

Reijmer won vorig jaar na vijf nominaties voor het eerst de Zilveren RadioSter. Schollaardt won de prijs voor beste radiovrouw in 2011 en heeft ook al vijf nominaties op zak. Koreman wist vorig jaar de finale ook te halen.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de 11e editie van het RadioGala, gepresenteerd door Avrotros-dj Jan-Willem Roodbeen, op donderdag 19 januari in Theater Gooiland. Hier wordt de publieksprijs voor beste programma, de Gouden RadioRing, uitgereikt.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen