‘Albert Verlinde van 900.000 naar 450.000 euro’

Het salaris van Albert Verlinde is gehalveerd nu hij niet langer RTL Boulevard, maar RTL Live presenteert. Dat vertellen ingewijden in de Weekend. Verlinde heeft in het verleden min of meer bevestigd dat hij bij RTL Boulevard maar liefst 900.000 euro per jaar verdiende. Toen hij in oktober op Radio 538 werd gevraagd of hij salaris in moet leveren nu hij middag-tv maakt, wilde hij geen antwoord geven. Maar de bronnen van Weekend doen dat wel: zijn salaris zou zijn gehalveerd.

De showkenner zou nu genoegen moeten nemen met 450.000 euro per jaar. Dat is nog steeds een vorstelijke beloning voor drie keer per week RTL Live, dat drie keer zo weinig kijkers trekt als RTL Boulevard.

Vorig jaar mei plaagde Winston Gerschtanowitz zijn collega Verlinde nog met zijn torenhoge salaris. Verlinde had het in RTL Boulevard over de topsalarissen bij de NPO, waarna Gerschtanowitz over Verlinde’s eigen salaris begon: “De grootste verdiener van Hilversum zit hier volgens mij.

De showkenner kwam met een ontkenning, maar daar nam Gerschtanowitz geen genoegen mee: “Noem eens iemand dan! Wie denk jij dat meer verdient dan jij?

Verlinde: “Ik weet helemaal niet of ik de grootste verdiener van Hilversum ben. Ik denk dat er nog mensen ver boven zitten, maar ik heb het in elk geval niet slecht. We hebben wel meer mensen bij RTL zitten, bijvoorbeeld Linda de Mol. Die zal meer verdienen, absoluut, daar ben ik van overtuigd. En jij zit ook niet zo heel veel achter me, ha ha.

Nu behoort Verlinde níet meer tot de topverdieners bij de televisie. Heel druk zal hij zich daar niet over maken. Volgens Quote zijn de zakken van Verlinde diep gevuld.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen