Sylvana Simons na Pauw-blunder: ‘Trap er niet in’

Geplaatst op Thu 10 Nov 2016 om 17:34

Sylvana Simons denkt dat haar blunder in Pauw bewijst dat je goed moet opletten wat er in de (sociale) media verschijnt. Dat zegt de presentatrice op Facebook. Simons beweerde stellig dat ze een interview met Trump gezien heeft, dat in werkelijkheid helemaal niet bestaat. “Als de leugen vaak genoeg herhaald wordt ga je hem geloven. Ben er erg van geschrokken dat ik er ook ben ingetrapt. Het gekke is, ik zou nog steeds zweren dat ik het gezien heb! Dat heet volgens mij cognitieve dissonantie.”

De presentatrice kan het niet ontkennen. “Ja, eerlijk is eerlijk. Ik heb met stelligheid iets zitten beweren dat niet bleek te kloppen. Zo werkt dat dus blijkbaar, net als bij de mensen die ervan overtuigd zijn dat ze mij van alles hebben horen zeggen (‘alle blanken zijn racisten’, bijvoorbeeld).

Voor mij weer een belangrijke reminder! Geloof niet alles wat je hoort of leest. Blijf zelf onderzoeken en onafhankelijk nadenken“, aldus de voormalig presentatrice.

Simons had het gevoel dat ze haar verhaal niet helemaal kwijt kon in de uitzending. “Het gesprek liep anders. Zo gaat dat bij live televisie met heel veel mensen aan tafel.

De hele reactie van Simons kunt u lezen op Facebook.

Foto: VARA
31 Reacties op “Sylvana Simons na Pauw-blunder: ‘Trap er niet in’”


 1. Al Mïjn Reactïes Worden Vastgehouden enz...

  Sylvana uh uh uh uh Simons blijft een eng mens!

 2. Bol . Com

  Mens stop met ademen

  Je hebt totaal geen toegevoegde waarde
  Je bent een eng zielig hypocriet racistische deb iel figuur
  Doe iedereen een plezier en verdwijn voor altijd

 3. Daantje

  Leuk geprobeerd, maar hier lul je je niet meer uit.

 4. Snoezepoes.

  Dat zijn we gewend hoor dat je liegt, zeg maar niks meer, dan kun je de boel ook niet belazeren, domme kip.

 5. Johnson

  Zeg gewoon SORRY, trut!

 6. Zondagskind

  Dat deze haatzaaister nog op televisie mag komen om haar mening te verkondigen. Ik ken werkelijk niemand die daarop zit te wachten. Het ergste vond ik wel dat ze iemand midden in een betoog onderbreekt, om daarna, als haar hetzelfde overkomt, deze persoon erop wijzen dat zij aan het woord is. Tenenkrommende televisie

 7. Meneer Kaktus

  Vanavond gaat ze in dwdd diep door het stof.

  *Oh nee, dat doen alleen blanke 3FM-dj’s*

 8. Max

  Sylvana for President, wat een relevant, hoog begaafd, dame. Sylvana Simons snapt dat naar jezelf kijken en even kritisch zijn tot vooruitgang leidt, oh oh wat een geweldig mevrouw, een echt voorbeeld voor deze generatie. Dank dat jij er bent Sylvana we blijven van je leren en in je geloven. Henk & Ingrid zullen zolang ze leven zichzelf disqualificeren, we zullen dit soort volk geestelijk blijven steunen, ze hebben het hard nodig.

 9. Max

  Sorry dat ik zo trol. Ik ben net zo ziek als Sylvana.

 10. Anonymous

  Die mevrouw gebruikt allemaal dure of Engelse woorden… En d’r blijkt geen moer van te kloppen…, hopelijk komt ze niet in de Tweede Kamer… Daar zijn in deze tijd verstandige mensen nodig en geen Heleen mees figuren of Sylvana Simons mensen…. Das meer voor op een zeepkist in t Vondelpark… Eerst maar eens oefenen en leren feiten te scheiden van fictie en sentimenten…

 11. lil' flexie

  “cognitieve dissonantie”. Ze zou haar excuses moeten aanbieden (en natuurlijk weer lekker gaan dansen in de it)

 12. rob

  Sylvana Simons is niet zuiver, en heeft enorme frustraties wat gevaarlijk is voor een zuiver en correcte visie op een maatschappij.

  Ze maakt het racisme erger en heeft geen vrede en liefde jegens haarzelf en dus ook niet jegens alle mensen, wit, zwart of wat dan ook.

  Ook haar boze JIJ aanvallen op gesprekspartners zijn hoogst irritant en laat zien dat Sylvana niet veel in huis heeft. Wat je ziet is een gefrustreerde vrouw die alleen maar aandacht zoekt, waar dan ook en hoe dan ook!

  Gisteren bij Pauw zag je dat ze weer loog en weer iets uit het verband trok. (“Ik heb de bewegende beelden gezien”.) Erg gevaarlijk, zoals Charles Groenhuijsen al aangaf. Ze komt niet slim of empathisch over. Ze straalt haat uit, geen liefde, verzoening of wijsheid! En daar valt of staat alles mee. Ze zou zich moeten terugtrekken en eens naar haar zelf moeten kijken en naar haar gedrag en negatieve uitstraling. Ze gaat echt niets, maar dan ook niets bereiken op deze manier. Alleen haar lichaamstaal spreekt voor zichzelf. Een zeer trieste vrouw.

  Ik heb werkelijk nog niemand ontmoet die achter haar standpunten staat. Sterker nog, mensen spreken direct hun walging uit over Sylvana. Dat roept ze op zich af. Ook vreemd dat ze zich zo afzet tegen zwarte piet en er zelf (gisteren) uitzag als zwarte piet. Wat ze zelf moet weten maar zwarte piet mag dat ook!

  Haar steeds veranderende uiterlijk toont de onzekerheid van Sylvana. Ze lijdt volgens mij aan een stoornis (Body Dysmorphic Disorder) om haar onzekerheden te flankeren.

  Ik vraag me af wat er allemaal in haar leven heeft plaatsgevonden wat haar zo zuur, bitter en gefrustreerd heeft gemaakt. In ieder geval voelt zij zich zeer goed in de rol van slachtoffer. En daar is nog nooit iemand beter van geworden.

  Ik citeer Syp Wynia van Elsevier ..”Vrijheid is voorbij als gekwetste minderheid de baas wordt”.

  Ik hoop dat Sylvana ergens haar geluk vindt en uit haar eigen strijd komt.

 13. Anonymous

  HOU OP HOU OP HOU OP!

 14. Anouk

  Dat zij überhaupt nog mag aanschuiven is al bespottelijk, en dan wederom een hoofdrol in negatieve zin.
  Wanneer grijpt psychiatrie met een ‘gedwongen opname’ in???

 15. Cas van 't Klavervee

  Is Sylvana vroeger man geweest? Waarom mag dit wezen op de tv? Ik vind hem horror en doodeng.

 16. Max

  How we explain that when someone is cruel or acts like a bully you don’t stoop to their level. No, our moto is: When They Go Low, We Go High.

  Sylvana Simons For PRESIDENT.

 17. Max

  Nogmaals sorry dat ik zo trol. Ik ben net zo ziek als Sylvana.

 18. Anonymous

  Je spoort gewoon niet. Totaal de weg kwijt. Als het maar aandacht is ;welnu mevrouw Simons : U bent gewoon uit gerangeerd!!!!!!!!!

 19. Grumpy

  Eh nee, dat heet geen “cognitieve dissonantie”. Maar met een bril op klinkt het natuurlijk wel goed.

 20. Cees

  Ik ben er altijd van uit gegaan dat vrouwen en/of zwarte mensen even intelligent zijn als mannen en/of blanke mensen. Natuurlijk, stel je voor! Maar door Sylvana ga ik daar af en toe toch aan twijfelen.

 21. aammehoela

  Tja, Sylvana. Het was een interessante uitzending van Pauw, maar toen Sylvana ging deelnemen aan het gesprek moest ze weer te duidelijk aanwezig zijn. Wellicht iets voor de “Dikke van Dale”, het woord “Sylvana-moe”.

 22. Max

  How we explain that when someone is cruel or acts like a bully you don’t stoop to their level. No, our moto is: When They Go Low, We Go High.

 23. Hertog Jan

  Dat noemen ze ook wel waanideeën. Het zoveelste bewijs dat mevrouwtje simons ze niet allemaal op een rij heeft. De hoogste tijd voor een behandeling in een of ander gesticht.

 24. Freek

  Alles wat je aandacht geeft groeit…

 25. Jean

  Sylvana is de ergste vrouw die in Nederland rondloopt. Alles gooit ze op racisme….

  WALGELIJK. Een zure dame.

 26. Anonymous

  Gefrustreerd zwartje met slappe smoes met betrekking tot haar doorzichtige gedraai.

 27. Panda

  Hoe erg Sylvana ook is, een aantal mensen hier is erger.

 28. Bieter

  Ze verschijnt telkens weer met ander pruiken en brillen, alles is uiterlijk vertoon (leeg en onevenwichtig), ik kan niets zeggen over haar intelligentie, ik ken haar immers niet persoonlijk, maar dat ze een beetje dom is geweest (om met Maxima te spreken) lijkt mij in deze evident.

 29. Ted de Braak

  Sylvana is een enge vrouw. In het debat gaat ze uiteindelijk wel door de mand vallen. Dat heeft de uitzending van Pauw wel duidelijk gemaakt.

 30. JD

  Dat was geen cognitieve dissonatie, dat was gewoon keihard bluffen bij gebrek aan een zeker-weten-voorbeeld.

  Die obsessie van haar met het vermeend alomtegenwoordige racisme in Nederland, dát is cognitieve dissonatie. Ze beziet álles door die ene zwart-witte bril en kan daarom niet meer zien dat het racisme hier in Nederland niet te vergelijken is met de problematiek in de VS.

 31. jaap

  cognitieve dissonantie zijn gemengde gevoelens na de aanschaf van iets, van heb ik wel de juiste keuze gemaakt

  heeft niets te maken met wat die zeurpiet zegt

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.