Sylvana Simons na Pauw-blunder: ‘Trap er niet in’

Sylvana Simons denkt dat haar blunder in Pauw bewijst dat je goed moet opletten wat er in de (sociale) media verschijnt. Dat zegt de presentatrice op Facebook. Simons beweerde stellig dat ze een interview met Trump gezien heeft, dat in werkelijkheid helemaal niet bestaat. “Als de leugen vaak genoeg herhaald wordt ga je hem geloven. Ben er erg van geschrokken dat ik er ook ben ingetrapt. Het gekke is, ik zou nog steeds zweren dat ik het gezien heb! Dat heet volgens mij cognitieve dissonantie.”

De presentatrice kan het niet ontkennen. “Ja, eerlijk is eerlijk. Ik heb met stelligheid iets zitten beweren dat niet bleek te kloppen. Zo werkt dat dus blijkbaar, net als bij de mensen die ervan overtuigd zijn dat ze mij van alles hebben horen zeggen (‘alle blanken zijn racisten’, bijvoorbeeld).

Voor mij weer een belangrijke reminder! Geloof niet alles wat je hoort of leest. Blijf zelf onderzoeken en onafhankelijk nadenken“, aldus de voormalig presentatrice.

Simons had het gevoel dat ze haar verhaal niet helemaal kwijt kon in de uitzending. “Het gesprek liep anders. Zo gaat dat bij live televisie met heel veel mensen aan tafel.

De hele reactie van Simons kunt u lezen op Facebook.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen