Sylvana Simons: ‘Ik heb mezelf te kakken gezet’

Sylvana Simons vindt zelf ook dat ze enorm voor schut stond in de talkshow van Jeroen Pauw. Dat laat ze weten in de eerste aflevering van haar vlogserie in aanloop naar de verkiezingen. Simons beweerde vorige week een interview met Donald Trump te hebben gezien, terwijl dat helemaal niet bestaat. De opnames van haar vlog begonnen uitgerekend op de dag van haar Pauw-blunder. “Ik ben in de socialmediavalkuil gevallen en dat vind ik niet leuk“, zegt ze na afloop van Pauw.

De cameraman dook op Simons nadat Pauw haar aan het eind van de uitzending corrigeerde. “Ik heb stellig beweerd dat ik iets heb gezien wat ik helemaal niet gezien kan hebben. Dat is not a good thing. Daar moet ik mezelf even streng voor toespreken.”

Een dag later komt ze terug op haar mislukte Pauw-optreden. “Ik heb mezelf en plein public voor het hele land te kakken gezet, omdat ik ervan overtuigd was dat ik iets weet, wat niet klopte. Daar slaap ik slecht van.”

Het heeft me wel iets belangrijks geleerd. Het heeft me doen inzien waarom zo veel mensen zo boos op me zijn. Dat komt door precies datzelfde mechanisme. Dagelijks worden er leugens over mij verspreid. Er zijn websites die beweren dat ik alle blanke mensen haat.”

Net als hoe ik er van overtuigd was dat ik Donald Trump iets heb horen zeggen wat hij nooit heeft gezegd, zijn mensen er ook van overtuigd dat ik iets heb gezegd.”

Simons hoopt niet dat dit aan haar blijft kleven. “Een fout is pas een fout als je hem niet herstelt. Bij deze heb ik hem hersteld en hopelijk kan ik nu met een schone lei verder.”

Tot aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 zal ik regelmatig vloggen.

Reageer, deel en nodig je vrienden uit om deze pagina te liken.

#ikstemDENK

Geplaatst door Sylvana Simons op maandag 14 november 2016

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen