Sven Kockelmann onder vuur na homograp op Radio 1

Sven Kockelmann krijgt op social media veel kritiek over zich heen vanwege een homograp die hij vanochtend op de radio maakte tegen Boris Dittrich, die zich met Human Right Watch nota bene inzet voor LGTB-rechten. Dat was te horen in De Ochtend op Radio 1. Dittrich vertelde in de uitzending over Hillary Clinton. “Veel mannen hebben er moeite mee dat een vrouw de leiding heeft. Dan wordt er gezegd: ‘Ze heeft altijd maar een broekpak aan.’ Of dat ze te veel of te weinig make-up heeft.

Bij mannen gaat het daar helemaal niet over, gaf Dittrich aan. Daarop zei Kockelmann: “Behalve in het weekend soms in uw kringen, toch? Ha ha ha. Te veel make-up of te weinig make-up.

Het viel compleet stil in de studio. “Ik begrijp het even niet. O, het was een grapje?“, zei Dittrich, die homoseksueel is.

Kockelmann: “In uw kringen worden dat soort grapjes toch de hele tijd gemaakt?

Dittrich: “Alsof elke homo make-up op doet. Is dat de achtergrond van de grap?

Kockelmann: “Ik heb heel veel homoseksuele vrienden die dit soort grapjes maken. Ik probeer het nu, maar het valt kennelijk verkeerd.

Een beetje ongepast tijdens zo’n serieus interview, vinden luisteraars. “Ouch“, zegt de bekende presentator Winfried Baijens bijvoorbeeld.

Jan Kees spreekt van een ‘stuitende homograp’ en Tjark: “Sven Kockelmann demonstreerde heel duidelijk hoe ingesleten discriminatie kan zijn.

Ook de bekende columniste Ebru Umar is geschrokken: “Zo. Dat was plaatsvervangende schaamte.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen