Stekker uit NPO 1-programma De Super Freek Show

Geplaatst op Mon 21 Nov 2016 om 14:08

Foto: RTLHet Freek Vonk-programma De Super Freek Show keert niet terug voor een tweede seizoen op NPO 1. Dat vertelt de dierenvriend vandaag op Facebook. De Super Freek Show vormde in september en oktober samen met Vive La Frans de zaterdagavond van NPO 1. De kijkcijfers van beide programma’s vielen een beetje tegen, maar dat is niet de reden waarom de show stopt, aldus Vonk. “Ik heb besloten geen tweede seizoen te doen. De reden: ik sta liever in de jungle dan in de studio.”

Vonk is wel heel trots op het programma. “Schurend tegen de miljoen kijkers aan was het een groot succes! En met wat aanpassingen had het zeker nog beter kunnen worden. Maar hoe leuk het programma ook was om te maken, uiteindelijk ligt mijn hart en mijn passie in het filmen van wilde dieren in de wildernis.

Daar gaat zijn hart sneller van kloppen, zegt hij. “Daar word ik gelukkig van. De jungle is mijn natuurlijke habitat, niet de studio!

Daarbij komt dat zo’n groot en prominent programma ontzettend veel energie en inzet vergt, aldus Vonk. “Ik moet mijn tijd voorzichtig verdelen. Naast mijn programma Freeks Wilde Wereld voor Zapp heb ik natuurlijk onder andere mijn wetenschappelijk werk bij Naturalis en mijn Stichting No Wildlife Crime die veel aandacht vragen. Ik moet (helaas) keuzes maken!

Zaterdagavond op NPO 1 is de meest prestigieuze plek die je als programmamaker maar kunt krijgen, maar dat alleen is voor mij geen criterium. Wel ben ik de NPO ontzettend dankbaar dat ze het vertrouwen in ons hadden om dit programma te maken. Zij waren graag doorgegaan en BNN-VARA ook. Wie weet gaan we die stap ooit nog eens maken, maar voorlopig niet.

Foto: BNN-VARA
10 Reacties op “Stekker uit NPO 1-programma De Super Freek Show”


 1. Sylvie

  Weggevaagd door Wedden dat ik het kan!

 2. Jeroen from the Tree

  Mijn paling in jouw mossel, Sylvie. Er zijn genoeg wilde dieren op tv op zaterdagavond!

 3. Sylvie

  Ondeugende jongen ben je toch. Kusjes.

 4. Jeroen from the Tree

  Jij bent mijn Topper!

 5. dfsf

  df

 6. Anonymous

  Ja ja, gewoon te lage kijkcijfers. Maar wat wil je voor een showtje dat eigenlijk voor Zapp bedoeld was.

 7. Foutje Bedankt

  Inderdaad gewoon verkeerd geprogrammeerd!
  Leuk in de vooravond op Nederland 3 voor de gezinnetjes die van dieren houden!

 8. Sjek van Gelder

  Nooit uit de schaduw van Rob Fruithof in WakuWaku kunnen treden deze Vonk. Teert op het starfucken van Eva en wat Lucky Tv’s.

 9. mark

  Het was even leuk, nu niet meer sollen met die dieren, je zakken zijn gevuld Freek.

 10. nomen

  deed steve irwin een beetje veel na, niet gelukt kwam onecht over

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.