Stekker uit NPO 1-programma De Super Freek Show

Foto: RTLHet Freek Vonk-programma De Super Freek Show keert niet terug voor een tweede seizoen op NPO 1. Dat vertelt de dierenvriend vandaag op Facebook. De Super Freek Show vormde in september en oktober samen met Vive La Frans de zaterdagavond van NPO 1. De kijkcijfers van beide programma’s vielen een beetje tegen, maar dat is niet de reden waarom de show stopt, aldus Vonk. “Ik heb besloten geen tweede seizoen te doen. De reden: ik sta liever in de jungle dan in de studio.”

Vonk is wel heel trots op het programma. “Schurend tegen de miljoen kijkers aan was het een groot succes! En met wat aanpassingen had het zeker nog beter kunnen worden. Maar hoe leuk het programma ook was om te maken, uiteindelijk ligt mijn hart en mijn passie in het filmen van wilde dieren in de wildernis.

Daar gaat zijn hart sneller van kloppen, zegt hij. “Daar word ik gelukkig van. De jungle is mijn natuurlijke habitat, niet de studio!

Daarbij komt dat zo’n groot en prominent programma ontzettend veel energie en inzet vergt, aldus Vonk. “Ik moet mijn tijd voorzichtig verdelen. Naast mijn programma Freeks Wilde Wereld voor Zapp heb ik natuurlijk onder andere mijn wetenschappelijk werk bij Naturalis en mijn Stichting No Wildlife Crime die veel aandacht vragen. Ik moet (helaas) keuzes maken!

Zaterdagavond op NPO 1 is de meest prestigieuze plek die je als programmamaker maar kunt krijgen, maar dat alleen is voor mij geen criterium. Wel ben ik de NPO ontzettend dankbaar dat ze het vertrouwen in ons hadden om dit programma te maken. Zij waren graag doorgegaan en BNN-VARA ook. Wie weet gaan we die stap ooit nog eens maken, maar voorlopig niet.

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen