Shula Rijxman: ‘Ebru Umar moet normaal doen’

Shula Rijxman, de grote baas van de NPO, wil best eens praten met de rechtse columniste Ebru Umar, maar dan moet ze wel normaal doen. Dat heeft ze in een sms gezegd tegen Umar, vertelde Umar dinsdagavond in @Z. Umar vindt het verbazingwekkend en voelt zich niet aangesproken. “Ze heeft me een sms gestuurd, waarin ze zegt dat ze best koffie met me wil drinken als ik normaal kan doen. Ik dacht echt: oké, wat denk je zelf? Wanneer heb je me niet normaal zien doen?

Rijxman is door Umar uitgescholden op Twitter, omdat Umar het niet eens is met Rijxman. Bovendien dreigt Umar om het 06-nummer van Rijxman openbaar te maken.

Volgens Umar is ze nou eenmaal boos. “Ik ben heel lang dit jaar niet heel erg boos geweest. Ik las dat stuk van Shula Rijxman, hét voorbeeld van excuustruus die voorzitter van de Raad van Bestuur is geworden, die onzin uitkraamt als ‘we moeten verbinden’ en ‘we moeten het anders doen’. Het zou geen onzin zijn, als ze het zou menen en onmiddellijk iedereen die die verslaggeving van de Amerikaanse verkiezingen zou ontslaan.”

De druppel voor Umar was Rijxmans gesprek met Matthijs van Nieuwkerk in DWDD. “Het was niet alleen pathetisch, maar ook aanmatigend. Hoe Matthijs zich daar opstelde, was nóg aanmatigender. Ze willen ook de niet-hoogopgeleide burger bereiken en dan zegt Matthijs van Nieuwkerk: ‘Misschien moeten we Frans Bauer nog een programma geven.’ De burger wil meer evenwichtige duiding.”

Mediadeskundige Mark Koster, die naast Umar zat in @Z, riep Umar tot de orde. “Je moet niet te persoonlijk worden, Ebru. Kill them with your kindness.

Lees ook:

Shula Rijxman: ‘Publieke omroep gaat leren van Trump’ (maandag)
Jort Kelder wil gewone volk aan woord laten bij NPO (maandag)
‘Den Haag moet NPO op matje roepen na Trump’ (maandag)
Catherine Keyl: ‘Pechtold in Pauw tenenkrommend’ (maandag)
RTL’er Koen de Regt ergert zich aan Shula Rijxman (maandag)
Matthijs van Nieuwkerk ziet sleutelrol voor Frans Bauer (dinsdag)
Jan Roos wil af van vorstelijk betaalde dj’s bij NPO (dinsdag)
Jeroen Pauw ergert zich aan Thierry Baudet (dinsdag)
‘NPO infantiliseert uit angst voor elite-stempel’ (dinsdag)
Ebru Umar wil 06-nummer Shula Rijxman openbaren (dinsdag)
‘NPO-sterren moeten verplicht politiek kleur bekennen’ (woensdag)
Angela de Jong: ‘Linkse elite domineert DWDD en Pauw’ (woensdag)
Cornald Maas vindt NPO helemaal niet elitair (woensdag)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen