RTL Z stopt met dagelijkse programma’s Z Today en @Z

RTL Z stopt met zijn twee dagelijkse journalistieke programma’s Z Today en het door zendergezicht Paul van Liempt gepresenteerde @Z. De laatste afleveringen zijn op respectievelijk 23 december en 16 december. Dat heeft RTL laten weten. Er komt geen dagelijks journalistiek programma meer terug in de avonduren van RTL Z. “De zender vult vanaf 1 january 2017 de avond met name in met documentaires en series als Undercover Boss en Secret Millionaire“, zo laat RTL weten.

Gesponsorde programma’s als het techprogramma Bright TV en De Groei Challenge houden wel een plek in de avond van RTL Z, maar die programma’s zijn niet dagelijks te zien.

Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL Z, reageert: “RTL Z staat inmiddels echt bekend om zijn uitgesproken documentaires. Ook de series en programma’s als Bright TV weten een trouwe groep kijkers te trekken. Dit succes willen we verder uitbouwen naar een sterke avondprogrammering met meer documentaires en series.”

Helaas betekent dit dat zowel Z Today als @Z stopt. Ik kijk met trots terug op deze programma’s en de mooie televisiemomenten die ze hebben opgeleverd. Als enige televisiezender in Nederland waar ’s avonds hoogwaardige documentaires te zien zijn, zullen we op de schouders van deze programma’s nieuwe journalistieke formats ontwikkelen die RTL Z hopelijk nog meer zullen profileren.

Het lijkt erop dat RTL de stekker trekt uit de zender zoals het die voor ogen had toen het ruim een jaar geleden werd gelanceerd. Met Nederlandse journalistieke en actuele (praat)programma’s hoopte RTL in een gat te springen. Afgelopen jaar bleek echter dat de zender meer kijkers trok met Amerikaanse reality zoals Undercover Boss.

RTL Z blijft volgens RTL wel de breaking-newszender van de zendergroep.

Z Today is momenteel dagelijks te zien om 17.45 uur, @Z is om 22.00 uur op de buis. Er keken gisteren 32.000 en 16.000 mensen naar deze programma’s.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen