RTL Nieuws legt uit: ‘Zo bid je voor Andries Knevel’

RTL Nieuws heeft theoloog Frank Bosman gevraagd hoe je gehoor kan geven aan de oproep van de EO om te bidden voor de ernstig zieke Andries Knevel. Dat is te lezen op de RTL-site. Veel mensen hebben geen flauw benul hoe je moet bidden en daarom komt RTL met een zes-stappenplan, die het samen met Bosman heeft opgesteld. “Je moet het alleen de ander (bijvoorbeeld God) niet kwalijk nemen als het niet lukt. Als Andries niet beter wordt, dan moest het zo zijn“, waarschuwt hij.

Bosman begrijpt de oproep van de EO goed. “Vragen dat Andries Knevel weer beter wordt, is een smeekbede. En dat is heel goed om te doen.

Mensen die willen bidden hoeven niet eerst een programma van Knevel op te zetten. Het kan overal, zegt Bosman. “Op de fiets, in de auto, op het werk. Het hoeft ook niet met je handen gevouwen, voor het slapengaan. Duimen mag ook.”

Wie niet voor Knevel wil bidden, kan ook voor zichzelf bidden. “Vragen om een nieuwe baan, een nieuwe auto of salarisverhoging; ook dat mag volgens Bosman.

De EO gaf gisteren aan veel positieve, maar ook veel negatieve reacties te hebben gehad op zijn oproep om te bidden. De omroep benadrukt dat het zin heeft om te bidden.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen