RTL Boulevard baalt van Donald Trump als president

RTL Boulevard, de actualiteitenrubriek van RTL 4, keerde zich woensdagavond tegen Donald Trump als president van de Verenigde Staten. Dat was te zien op de televisiezender. Vooral Peter van der Vorst baalt stevig van het verlies van Hillary Clinton. “Het raakt me persoonlijk. Ik hou van Amerika, ben er heel vaak geweest voor mijn werk en heb er familie. Mijn zoon komt er vandaan. Amerika heeft het mooiste gegeven in ons leven: onze zoon, een jongen met een latino-achtergrond.

Van der Vorst heeft zijn zoon geadopteerd met zijn man. “Nu komt er een man aan de macht namens een partij die dat allemaal verafschuwd en wil terugdraaien. Alles wat daar bereikt is op dat gebied, kan zo maar worden teruggedraaid. Dat raakt mij persoonlijk.”

Trump is niet geschikt voor het presidentschap, vindt Van der Vorst. “Ik vind het heel vervelend. Het is de grootste pestkop die je je kan voorstellen. Hij heeft bijna elke minderheid wel beledigd. Het raakt me dat zo iemand gekozen wordt.

RTL Boulevards Amerikadeskundige Max Westerman vindt het ook erg. “Ik werd wakker, ik zette éven de tv aan en toen bleek het al helemaal fout te gaan. De ene na de andere staat ging naar Donald Trump. Ik ben toen niet meer bij het scherm weggekomen.”

Ik vond het heel erg, ook voor mijn vrienden in New York. Sommigen hebben al gevraagd of ze hier niet mogen komen wonen. Ik vind het ook heel erg voor Amerika. Obama is de beste president die ik heb meegemaakt. Trump wil alles wat hij heeft opgebouwd ongedaan maken.”

Luuk Ikink merkte op dat de helft van de stemmers voor Trump heeft gekozen en dus wél blij zijn met de uitslag. “Er zijn toch ook heel veel mensen blij dat hij heeft gewonnen?

Westerman: “Ja, maar ik ken ze niet.”

Dat is het probleem van journalisten, aldus Van der Vorst: “Alle media, en dat geldt voor Nederland en de hele journalistiek ook, was op de hand van Hillary. We hebben de onderbuik gemist.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen