Regisseur A’dam – E.V.A.: ‘RTL loopt voor op NPO’

Norbert ter Hall, regisseur van de dramaserie A’dam – E.V.A. waarvan vanavond het derde seizoen begint, vindt dat de NPO hopeloos achterloopt op RTL. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. RTL heeft het voortouw genomen in de zwartepietendiscussie door Zwarte Piet af te schaffen. Het is nog niet duidelijk wat het Sinterklaasjournaal doet. “RTL, die lopen al een tijdje voor. Het is krankzinnig dat de NPO zich zo op de vlakte houdt in de zwartepietendiscussie. Het is arrogant en dom.”

Ter Hall maakt zich al langer boos over het beleid bij de NPO. “Vorig jaar schreef ik een open brief toen de NPO een kerstfilmpje maakte waarin alleen witte mensen waren te zien, met de zin: Kerst vieren we samen. Ik kreeg maar geen reactie, tot ik Frans Klein tegenkwam. Hij zei dat ik gelijk had, maar dat ze op dat moment niet konden reageren.”

Op de nieuwjaarsreceptie van de NPO werd vervolgens gezegd dat diversiteit hét speerpunt zou worden van 2016. “Niks van gemerkt.”

Ook nu laat de NPO zien dat diversiteit niet heel hoog op de agenda staat, zegt hij. “De NTR heeft de beslissing over de pieten in het Sinterklaasjournaal nu wéér voor zich uit geschoven. Ze hadden alleen niet verwacht dat RTL ze zou inhalen.”

Nu hoor ik in de wandelgangen dat de NTR dit seizoen een mengvorm gaat doen: andersoortige pieten, maar óók zwarte pieten. Ik word daar echt verdrietig van. Als je je niet durft uit te spreken, mag je jezelf ook geen publieke omroep noemen“, besluit hij in de krant, via Blendle.

Foto: NTR

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen