Pauw wél tevreden over uitzending met boze burgers

De talkshow Pauw is zelf wél tevreden over de uitzending van afgelopen vrijdag waarin Alexander Pechtold het gesprek aanging met bezorgde burgers. Dat zegt Peter Kee, politiek redacteur van Pauw, op Radio 1. Veel mensen vonden de uitzending tenenkrommend, omdat de bezorgde burgers als ‘gekkies‘ zouden zijn neergezet. “Ja, wij wonden het wel een heel geslaagde aflevering“, reageert Kee. “Ik denk dat we daar wel mee doorgaan. Het wordt gewoon opgepikt en je merkt dat het leeft.

Het is goed om kloven te dichten, vindt Kee. “Je zoekt een aantal mensen uit die het best uit hun woorden kunnen komen of kunnen verwoorden wat ze dwars zitten. Dan is het heel moedig dat Alexander Pechtold daar namens de politiek tegenover gaat zitten. Hij probeerde ook te luisteren.”

Kee stelt dat Pechtold ook tevreden is. “Ik heb inmiddels nog contact gehad met Pechtold en hij is overladen met reacties. Hij zegt: ‘Normaal gesproken krijg ik na een uitzending te horen: ‘Val dood, vuile NSB’er’, en dat maal tien.’”

En nu krijgt hij honderden reacties van mensen die zowel hun eigen problemen neerleggen bij hem als mensen die met hem meedenken hoe je die kloof tussen de ontevreden burger en de politiek kan dichten.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen