Patrick Kicken zet ondertiteling aan bij Humberto Tan

Patrick Kicken kijkt RTL Late Night met ondertiteling. Hij kan Humberto Tan namelijk niet goed verstaan. Dat zegt de dj op zijn weblog, vlak na zijn omstreden opmerking over Sylvana Simons. “Chapeau aan RTL 4 dat ze Humberto Tan als presentator van de late night een kans hebben gegeven. Toegegeven, ik kan hem soms een beetje moeilijk verstaan, maar dan zet ik de ondertiteling wel aan. Zijn vervanger Peter van der Vorst versta ik beter. Iets met accent. Geen racisme!

Kicken zegt ‘chapeau’, omdat hij het goed vindt dat er ook een donker iemand is die een prominent programma heeft in Nederland. Hij vindt televisie waarin mensen van allerlei culturen moeiteloos met elkaar omgaan prachtig. Daarom houdt hij ook zo van de film Intouchables.

Volgens Kicken laat televisie te vaak een negatief en polariserend beeld zien van de multiculturele samenleving. Dat moet veranderen. “Door op tv meer voorbeelden te laten zien van hoe een mix van iedere huidskleur en afkomst het samen heel leuk hebben.

Juist daarom verzet hij zich zo tegen Sylvana Simons, aldus Kicken. Hij vindt haar polariserend. “Is Sylvana wel helemaal in het reine met zichzelf of loopt ze rond met onverwerkt verdriet uit het verleden, getriggerd door gebeurtenissen nu?“, vraagt hij zich af.

Er zijn overigens wel meer mensen die moeite hebben met het accent van Humberto Tan. Zo zijn er mensen die jarenlang dachten dat zijn oud-sidekick Luuk Ikink niet Luuk Ikink, maar Lucky King heet.

Foto: Radio Veronica

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen