Ook traditionele zenders wilden Heleen van Royen-serie

Heleen van Royen vindt het niet erg dat de tv-serie van haar boek De Mannentester niet op de buis komt bij een traditionele tv-zender als RTL of SBS, maar bij on-demanddienst KPN Presenteert. Dat vertelt de schrijfster vandaag in het AD. Sterker nog: volgens Van Royen hadden ‘meerdere traditionele zenders’ interesse in een verfilming. Er is echter gekozen voor het nieuwe on-demandplatform van KPN. “Ik ben namelijk ook een fan van series kijken op bijvoorbeeld Netflix.

Het is nieuwerwets, aldus Van Royen. “Ik krijg van veel mensen de vraag of ik het jammer vind dat de serie niet bij bijvoorbeeld RTL is te zien. Nee, helemaal niet!

Een groot voordeel voor producenten is dat KPN hen erg veel vrijheid geeft. “Wij zijn van origine een distributeur en hebben weinig verstand van produceren. Laten we ons dan ook vooral niet bemoeien met wat zij maken. Die creatieve vrijheid vinden veel producenten aantrekkelijk“, legt KPN uit.

De makers van een andere aanstaande KPN-serie, Brussel, ervaren dat ook. Regisseur Arno Dierickx wijst erop dat KPN Presenteert net als Netflix geen massamedium is en een productie dan ook geen compromis hoeft te zijn om een groot publiek te kunnen bereiken.

Dierickx: “Het is niet te doen om kijkcijfers, maar het behouden van abonnees.

Het AD-artikel ‘Tv-makers vinden creatieve vrijheid onder vleugels KPN’ kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen