NRC verwacht dat WNL wegkomt met uitlachen Sylvana

Tv-recensent Wilfred Takken van NRC Handelsblad, de invaller van Hans Beerekamp, denkt dat de WNL-show Goedemorgen Nederland wegkomt met het lachen om het carnavalsliedje Oh Sylvana. Dat zegt hij vandaag in de krant. Hoewel zanger Rob van Daal stelt dat het liedje over een Sylvana en niet dé Sylvana gaat, denken veel mensen dat het gewoon over Simons gaat. Het liedje, waarin Sylvana een ‘zielepiet’ wordt genoemd, werd donderdag getoond in de WNL-ochtendshow.

Na afloop van het fragment kon presentatrice Maaike Timmerman er wel om lachen en ook Vivienne van den Assem reageerde luchtig. Dat schoot bij sommige mensen in het verkeerde keelgat, is te lezen op sociale media.

Hoezo geeft WNL dat verschrikkelijk nare Sylvana carnavalsnummer air-time, en nog erger: waarom lachen die presentatrices er om?!“, zei KX Radio-dj Tamar Tieleman bijvoorbeeld.

Takken denkt dat WNL er niet op aan gesproken zal worden. “De presentatrice van WNL lachte instemmend. Want Simons is tegen Zwarte Piet en WNL is voor. Aanpakken dus, die Surinaamse. Zal Rijxman ingrijpen? Natuurlijk niet. Giel Beelen werkt er ook nog steeds.”

In ieder ander Westers land zou hij op zijn minst geschorst zijn. Maar ‘wij zijn niet racistisch’, dus mag je hier zoveel racistische grappen maken als je wilt“, zegt hij in zijn column (via Blendle).

Goedemorgen Nederland is het populairste ochtendprogramma van de Nederlandse televisie. Het fragment is terug te kijken op hun website.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen