NRC verkoos CNN boven NOS tijdens verkiezingsnacht

Tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad keek de Amerikaanse verkiezingsnacht afgelopen nacht liever via CNN dan via de NOS. Dat schrijft hij in zijn column. Eigenlijk was Beerekamp van plan om regelmatig te zappen naar het programma Amerika Kiest op NPO 1, maar dat hield hij niet vol. “Ik had me voorgenomen slechts te zappen tussen drie zenders: NOS, BBC en CNN, om vooral het overzicht te houden en geen detail te missen“, aldus de tv-kenner van de krant.

Beerekamp wilde feiten zien ‘en niet afgeleid worden door gezellige gesprekjes met mensen die vaag iets met de Amerikaanse verkiezingen van doen hebben’. “Vooral CNN en BBC komen dan in aanmerking.”

De NOS stelde hem teleur. “Nadat ik bij het zappen naar de NOS tot twee keer toe weer in een volstrekt zinloos babbeltje terecht was gekomen, heb ik het niet eens meer geprobeerd.”

Uiteindelijk ging zijn voorkeur uit naar CNN. “BBC heeft de mooiste graphics en de geestigste commentaren, maar alleen CNN bood de kans om de urenlang steeds veranderende race tot op het meest lokale niveau in de gaten te houden.

Foto: CNN

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen