Nance Coolen: ‘Erland, waarom ben ik ontslagen?’

Geplaatst op Wed 09 Nov 2016 om 16:45

Na Irene Moors en Nicolette van Dam ligt ook Nance Coolen eruit bij RTL 4. Het tweejarig contract dat ze in 2014 tekende bij de tv-zender is niet verlengd. Haar programma Staatsloterij: Puur Geluk gaat naar Ruben Nicolai, werd onlangs bekend. Waarom? Coolen weet het niet. “Ik moest wel even slikken. Ik vind het onwijs jammer, maar het is nu eenmaal zo. Daar zullen ze heel goede redenen voor hebben. Het heeft denk ik allemaal te maken met marketing en kijkcijfers“, zegt ze in Weekend.

Toch waren de kijkcijfers van Puur Geluk prima, aldus Coolen. “Ja, dat klopt. Schiet mij maar lek. Heel eerlijk gezegd begrijp ik het nog steeds niet. Maar het is niet anders, dat is televisie vandaag de dag. Ja, dat is soms wel hard, maar met die beslissingen moet je leren omgaan.

Programmadirecteur Erland Galjaard heeft haar niet opgebeld met uitleg. “Die uitleg heb ik nog niet geheel naar tevredenheid gehad, dus dat hoop ik nog van RTL te krijgen. Ik word soms zelf door de zender gebeld, maar in dit geval hebben ze het via mijn management laten weten.

Er gaan wel vaker zaken via het management, maar dit had Galjaard wel even persoonlijk mogen laten weten, vindt Coolen. “Het was natuurlijk leuker geweest als iemand je bij zoiets even persoonlijk belt en uitleg geeft. Er is daarna nog wel een gesprek geweest, maar niet met de persoon met wie ik dit had willen bespreken.

Ze is niet boos op Nicolai. “Ik gun het hem van harte, want ik gun iedereen zo’n leuk en ooi programma. Alleen is het soms gewoon heel jammer dat jij het niet meer mag doen.”

Haar laatste RTL 4-klus was RTL Woonmagazine. Mag ze dat misschien op projectbasis blijven doen? “We zijn nu wel bezig met een aantal pilots en kijken of er een nieuw seizoen van RTL Woonmagazine komt. Ik heb niet de indruk dat áls RTL Woonmagazine terugkeert, het zonder mij zal zijn. Als dat wel zo is, dan zou ik erg teleurgesteld zijn.

Voor Coolen is dit een persoonlijke klap. Ze werd namelijk eerder ook al de laan uitgestuurd door SBS 6. “Ik zou het best leuk vinden weer voor SBS 6 te werken. Ik heb er altijd met heel veel plezier gewerkt, het is nooit mijn keuze geweest om daar weg te gaan. Als zij mij zouden bellen, dan sta ik altijd open voor een gesprek.

En als niemand belt? “Het zal me echt geen minder mens maken. Dan is het zo en dan ga ik wat anders doen.

Lees ook:
Nance verliest Puur Geluk aan Ruben Nicolai (21 oktober)
Nance: ‘Natuurlijk hoop ik op een nieuw contract’ (29 juni)

Foto: RTL
44 Reacties op “Nance Coolen: ‘Erland, waarom ben ik ontslagen?’”


 1. Matty

  Ze begint langzaam veel te oud te worden… dat schrikt adverteerders af.

 2. Mark

  Gewoon weer terug naar SBS 6 en gewoon weer Sterren Springen of Sterren Dansen Op Het IJs. SBS 6 kan wel weer eens een succesvolle vrijdag gebruiken. kan in februari al op de buis als TVOH afgelopen is.

 3. Walter

  Haha, Erland wil gewoon een (echte) blonde stoot/h3s3nloos voor de tv.

 4. David

  Gewoon weer gaan zingen en Twenty 4 Seven nieuw leven inblazen.

 5. Herry

  Er;and is gewoon een klootviool. 100 keer liever Nancy dan Ruben Sn¡kkelai.

 6. Woodstock

  @Mark: SBS had haar al afgedankt. RTL4 nam een soort kringloop presentatrice aan toen ze al een tijdje zonder zat.

  Maak je geen zorgen Nance, er vast wel een locale TV zender die jou vraagt de buurt fact voor te lezen.

 7. mark2

  Ik heb persoonlijk niet zo veel met haar manier van presenteren. Er blijkt uit dit verhaal wel wederom wat een eikel die galjaard is…

 8. Anonymous

  Ze is gewoon een talentloze presentatrice en daar heeft
  RTL er genoeg van.

 9. Beau van Erven Ikkink

  Lieve Nance, het is klaar. Je hebt geen toegevoegde waarde. Je uiterste houdbaarheidsdatum is bovendien verlopen. Fijn leven verder.

 10. Mario

  en die zien we nog alleen op 90’s muziekevenementen zoals “Back To The 90″s

 11. J

  RTL had haar moeten behouden voor sowieso Puur Geluk + RTL Woonmagazine. Met een nieuw contract had er vast ook een nieuw programma voor Nance voorbij gekomen.

  Als ik SBS6 was zou ik haar per 2017 programma’s laten presenteren. Sterren dansen op het ijs in februari ’17. Daarnaast kan ze Surprise Surprise van Do overnemen en Hart in Actie terug brengen onder een nieuwe Titel, afwisselend met Irene of alleen.

 12. Anonymous

  @J Ik zou Nance hebben behouden voor RTL en Natasja geen nieuw contact gegeven. Ik snap ook echt het aan boord halen van Yolanthe niet.

 13. andre de burk

  Hallo blondje heb je dat niet door?? Je had hem af en toe wel moeten kietelen slimpie.

 14. Sander

  Puur geluk deed Nance wel leuk, maar RTL Woonmagazine is echt geen programma voor Nance. Ik keek er altijd ontzettend graag naar, zet AUB Nicolette weer op RTL Woonmagazine……

 15. J

  @Anonymous:
  Ik snap ook niet precies waarom Natasja verlenging heeft gehad, met (waarvan bekend) alleen Bouwval Gezocht wat komt. Ook nog eens een programma wat ik niet bij haar vind passen.
  Overigens heb ik wel eerder begrepen dat Nance programma’s bij RTL geweigerd heeft, net als Irene deed. Types als Froukje nemen deze programma’s wel.
  En waarom Yolanthe een contract heeft is mij ook een grote vraag.

 16. Danny Visser

  Snap niet wat ze in die Ruben Nicolaï zien want ik
  Vind het een groot drama. Boulevard doet hij ook heel erg slecht.

 17. Henk

  2 J: inderdaad raar dat ze een redelijk jong iemand als Nance met 2 programma´s laten gaan en Natasja Froger, over de 50, met programma in voorbereiding welke een andere ook had kunnen doen, een contract voor 2 jaar geeft. snap werkelijk de keuze niet. Net zoals Yolanthe. Volgens mij is dat Reunited al 1,5 jaar in voorbereiding. Dat programma van Froukje over schoon familie al 3jaar!

 18. Anonymous

  Het valt me op iedereen die weggestuurd wordt door RTL en SBS
  gaan daarna naar Omroep MAX

 19. Rambo

  Onbegrijpelijk. 2 jaar geleden met veel bombarie binnengehaald en toen bekend gemaakt op de najaarspresentatie om vervolgens zo weer weg te gaan…. er waren toen ook al teveel vrouwen bij RTL had haar dan geen contract aangeboden. Nance duikt binnenkort vast weer op bij SBS6

  Erland ruimt aardig op binnen de vrouwenstal. Dit is ook niet te voorkomen met zoveel presentatrices die allemaal hetzelfde doen en willen doen. Wie is de volgende? Linda Wendy Chantal Lieke Froukje zullen wel blijven dat zijn de lievelingetjes. Evelyn Natasja maar weg wat mij betreft. Nog liever Yolanthe want die past totaal niet op RTL4

 20. Henk

  ze is bewust als een soort gimmic denk ik binnen gehaald 2 jaar geleden tijdens de perspresentatie. Ze had toen alleen nog maar 5 afleveringen van Familie gezocht staan. Die had ook iemand anders kunnen presenteren.

 21. Panda

  Heel makkelijk weer om hier na te trappen. Eerlijk gezegd vond ik haar na een aarzelende start erg op haar plek bij Puur Geluk. Meer dan dat ik Ruben daar vind passen. Qua type programma, want andere dingen doet hij prima (blvd nog niet).

 22. GVR

  nou die kluijver nog!

 23. Wattie & Mietze

  Deze vrouw heeft nog minder persoonlijkheid dan Nicolette van Dam en (solo) Irene Moors. Het is de standaard “gezellige-blonde-presentatrice” waarvan er dertien in een dozijn van zijn. Niet raar dat ze weg moet.

 24. rene

  Natasja F is een unieke persoonlijkheid met enorm veel empathie in een segment TV waar dat erg nodig is.Ze is echt,intelligent en biedt een luisterend oor.Ze weet waarover ze praat en als je dan 50 + bent is dat geen enkel probleem.

  Nance is een leuke verschijning.

 25. Anonymous

  Ach Nance word lekker luizenmoeder of klaarover. Op tv heb je nog nooit wat toegevoegd. Voor jou 10 anderen . Zie liever die mooie Nicolet v dam ;)))))

 26. Jawie

  Binnenkort krijgen we te lezen wie er onder de buro’s is gekropen op zoek naar een carriere. Houdt de headlines in de gaten voor een nieuwe lichting debutanten.

 27. piet

  Ik zie nog liever Nance op tv dan het lelijke ding van Froger.

 28. R. Goedhart

  @Matty, Nance is 42, Ruben is 41. Dus dat zal de reden wel niet zijn!!

 29. Anonymous

  Ik geloof niet dat al die blondjes het met de chef moeten doen. Hij is getrouwd.

 30. Mensen Lief

  Die meid heeft het toch best zwaar te verduren! :(

 31. Grumpy

  Erland is in paniek. Luxemburg wil resultaten. Snel!

 32. BRAAK

  Erland is een hork, zo behandel je mensen niet.

 33. Ted de Braak

  Wendy moest ook een paar slikken maar die mag wel blijven.

 34. Bart Wijnen

  Als je contract afloopt, ben je niet ontslagen.

 35. valerie

  Erland werkt liever met een klein clubje presentatoren maar dan krijg je wel het probleem dat je iedere avond hetzelfde hoofd op tv ziet, zelfs 2 programma’s achter elkaar met dezelfde presentator en daarna nog een uitzending waar de presentator de gast is. Beetje meer afwisseling zou zeker welkom zijn.

 36. Anonymous

  Nance is nooit wat bijzonders geweest , of je nou haar ziet of Froukje de both of meer van die blondjes. De kijker ziet het verschil niet. Voor rtl zijn maar 3 belangrijk , Linda Wendy en Chantal. En Linda en Wendy zijn oud , wil de jonge kijker niet meer. Alleen 40+ vrouwen met een kort pittig kapsel vinden hun nog “grappig”.

 37. hemeltje

  ik weet wel een nieuw programma voor haar wie heeft de mooiste voordeur?

 38. Mike

  Dit is dan de zogenaamd betrokken en gevoelige Erland Galjaard. Slappe hap.

 39. Vinn

  Alles op rtl wirdt sowieso door Wendy, Linda en Chantal gedaan als andere blonde vrouw krijg je de afdankers… Je zou er niet eens moeten willen werken.

 40. Anonymous

  Idd Vinn dat zie je vooral aan Froukje de Both wat een troep moet zij presenteren.
  Wel knap van haar dat ze net doet alsof ze het leuk vind. Maar mensen in haar omgeving weten wel beter………maar dat hoort de baas van RTL niet.

 41. Marc E. Putto

  Vernam onlangs dat Galjaard hier meeleest..

 42. Arie

  Gewoon een beetje over zijn ballen wrijven Nancye, e bent een vrouw dus dat moet geen probleem geven.

 43. Von

  Belachelijk…. Ruben Nicolai is alweer veel te vaak met zijn postzegel op TV. Vind puur geluk heel goed bij Nance passen.

 44. J

  Ze komt wel met RTL Woonmagazine terug:
  https://www.facebook.com/nance247/posts/1225469844180712

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.