Michiel van Erp gaat commercieel met Gordon-docu

Na een zangcarrière van maar liefst 25 jaar neemt Gordon dit jaar afscheid als zanger en daarom komt RTL 4 met een tweedelige documentaire over de entertainer. Vanavond is het eerste deel te zien, tussen 20.00 en 21.30 uur. De gevierde Michiel van Erp is de maker van de documentaire. Het is zijn eerste klus voor een commerciële zender. “Er zit geen verschil in met bijvoorbeeld de VPRO, alleen de reclameblokken. Ik heb erg mijn eigen dingen kunnen doen“, stelt hij gerust.

Van Erp vertelt in De Telegraaf dat hij zeven jaar geleden al begon met filmen. “In die tijd richtte Gordon LA The Voices op terwijl zijn moeder overleed. We hebben toen een paar weken gefilmd en uiteindelijk stond het even op een laag pitje.

Vervolgens hebben de heren jarenlang contact gehouden. “Toen RTL een portret over Gordon wilde, heeft hij mij gevraagd. We hebben ook de beelden van zeven jaar geleden gebruikt.

Van Erp vertelt verder geen grote Gordon-fan te zijn. “Ik ben altijd gefascineerd door wat roem met mensen doet. Eerder maakte ik bijvoorbeeld een portret van Sylvia Kristel.

Het Telegraaf-interview met Michiel van Erp kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen