Mensen buiten Randstad woest om uitzending Pauw

Mensen van buiten de Randstad hebben zich behoorlijk geërgerd aan de uitzending van Pauw van dinsdagavond. Dat laten ze blijken op Twitter. Jeroen Pauw had Sylvana Simons aan tafel en sprak met haar, maar ook met Tofik Dibi, het voormalig GroenLinks-Kamerlid dat kan rentenieren van zijn wachtgeld, over racisme in Nederland. Dibi vertelde onder meer dat veel mensen uit de Randstad het lastig vinden om op visite te gaan bij hun familie met een andere mening van buiten de Randstad.

Mensen buiten de Randstad denken heel anders over onderwerpen zoals Zwarte Piet, aldus Dibi. En daar zou hun familie binnen de Randstad moeite mee hebben.

Het heeft op Twitter tot de nodige commotie geleid. “Tofik Dibi: racisten komen niet uit de Randstad. Moet verdorie niet gekker worden bij Pauw“, zegt Maria.

En Wendy: “Hey Tofik, misschien moet jij gewoon eens wat vaker de grens van de Randstad over, je hebt wel een heel raar beeld van hoe het hier is.

Charles: “Tofik en Sylvana zeggen niet meer expliciet dat alle witten racisten zijn. Nu zijn alleen de plattelanders dat nog.

Eduard: “En Dibi denkt dat racisme ontstaat bij de ‘boeren’ buiten de randstad. Niet te geloven.

Dibi streek na zijn exit bij GroenLinks in drie jaar tijd in totaal 321.908,03 euro aan wachtgeld op. Hij bracht precies na het verlopen van die maximumtermijn, zodat er geen einde zou komen aan de wachtgeldstortingen, zijn boekje Djinn uit.

Ook bekendere Nederlanders hebben zich geërgerd aan de uitzending. “De bedreigingen jegens Sylvana zijn verwerpelijk en walgelijk. Maar om haar nu serieuzer te nemen, bij die freakpartij, is niet fair“, zegt voormalig Story-sterreporter Guido den Aantrekker.

Den Aantrekker vindt de berichtgeving van Pauw eenzijdig. “Wanneer komen de vrouwen uit A’dam-West die geregeld voor k*nkerhoer worden uitgescholden bij Pauw? Of komt niet handig uit?

Oorlogsverslaggever Arnold Karskens: “Racisme is verwerpelijk. Volkerenmoord ontkennen een overtreffende trap. Dus Sylvana Simons: kijk ook naar je eigen opvattingen.

Nieuwssite De Dagelijkse Standaard heeft uitgebreid gereageerd op de uitzending, omdat een aantal berichten van die site werden besproken in de uitzending. De site laat blijken Simons erg hypocriet te vinden.

Er is de laatste tijd veel kritiek op de linkse talkshows van NPO 1, omdat de programma’s het geluid van de gewone burger niet zou laten horen.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen