Meiden van Halal maken vandaag tv-comeback

Ruim tien jaar na hun eerste programma bij de publieke omroep, keren De Meiden van Halal (Esmaa, Hajar en Jihad Alariachi) vandaag terug met een nieuwe serie bij de NTR. Maar niet meer als De Meiden, maar als De Mama’s van Halal. Dat heeft de omroep laten weten. Hun programma’s deden destijds veel stof opwaaien, met als uitschieter het beroemde interview met Hans Teeuwen. “Hoe is hun leven vergaan, wat is er met Nederland en de moslims gebeurd de afgelopen tien jaar?

De eerste aflevering van vandaag gaat het over opvoeding. Het is een thema dat De Mama’s momenteel zeer bezighoudt. Hoe vind je het juiste evenwicht tussen carrière en gezin?

Ze gaan te rade bij hun eigen ouders, bij gescheiden vader en oud-voetballer Khalid Boulahrouz en net als tien jaar geleden bij de onconventionele pedagoog Arjen Jonker.

In het kader van de Moslim Bucketlist (wat moet je als moslim gedaan hebben in je leven?) gaan de Mama’s in deze uitzending ook leren schermen.

En in een emotionele terugblik vertellen Hajar en Jihad hoezeer het vliegtuigongeluk met de Boeing van Turkish Airlines in 2009 bij Schiphol hun leven veranderd heeft.

De Mama’s van Halal is om 16.30 uur te zien op NPO 2.

Foto: Mohamed el Amrani/NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen