Mark Rutte: ‘Giel Beelen heeft mijn leven begeleid’

Foto: SBSMinister-president Mark Rutte heeft Giel Beelen vrijdagochtend bedankt in zijn laatste ochtendshow op 3FM. Dat was te horen in de slotuitzending van GIEL. Rutte was de laatste gast in het item De Giel Mobiel. Beelen wist in het begin nog niet wie er aan de andere kant van de lijn zat. “Goedemorgen Giel, ik wil toch even zeggen dat ik je enorm zal gaan missen op de vroege morgen. Dat geldt voor heel veel mensen in Nederland. Dit is echt het eind van het tijdperk“, sprak de premier van ons land.

De dj moest even goed luisteren wie hij nou aan de lijn had. “Ik dacht heel even dat je Sinterklaas was. Je begon zo laag in je stem.”

Rutte: “Inderdaad, met Mark. Heel bijzonder om even met je te mogen praten, want ik zei het net: ‘Heel veel mensen zijn er groot mee geworden.’ Toen jij begon, was ik al groot, maar je hebt wel 12,5 jaar ook mijn leven begeleid.”

Ik ben ook een heel aantal keren bij jou in de uitzending geweest, soms ook onverwachts. Van dat vroege wakker bellen ben ik nu af, maar verder waren het altijd heel leuke dingen. Ik heb het onwaarschijnlijk gewaardeerd. Het is het einde van een tijdperk.”

Beelen sprak ook zijn dank uit aan Rutte. “Ik heb het ook altijd zo bijzonder gevonden dat je gewoon de minister-president kan bellen op het moment dat het echt nodig was. Ik denk dat er geen land ter wereld is waar je dat kan uitleggen.”

Maandag wordt Beelen in de 3FM-ochtend opgevolgd door Domien Verschuuren. Rutte: “Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om ook Domien even succes te wensen.”

Rutte mocht een verzoeknummer doorgeven. “Ik vind alles van Bruno Mars geweldig, dus als je daar iets van hebt, doe je mij een groot plezier. Dat is heerlijke muziek om bij te werken.”

Foto: Rijksoverheid/Arenda Oomen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen