Kees Tol-show Met De Deur In Huis enorme flop

Foto: RTLDe Kees Tol-show Met De Deur In Huis blijft verschrikkelijk slecht scoren op de woensdagavond van SBS 6. Het kan niet anders dan dat de zender het programma na dit seizoen de deur wijst. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het tweede seizoen van Met De Deur In Huis begon eind augustus op de zaterdag, maar werd na twee afleveringen van de buis gehaald vanwege lage kijkcijfers. Begin oktober keerde de show terug op de buis, maar dan prime time op woensdagavond.

Even leek het erop of de verhuizing het programma goed had gedaan, maar de show scoort nu al weken minder dan 300.000 kijkers, een beroerde score. Gisteren kwam het programma niet verder dan 221.000 kijkers en 3,4 procent marktaandeel en dat is al helemaal dramatisch slecht.

Gemiddeld genomen is SBS 6 de derde zender van het land, maar tijdens Met De Deur In Huis was ze de nummer acht. Alleen RTL 7 en RTL 8 trokken met hun films iets minder bekijks.

Hopelijk is het voor SBS 6 een wake-up-call dat dit soort infantiele tv – Tineke Schouten loopt door huizen van BN’ers alsof ze tv maakt voor Nickelodeon, waarna schijtlollige panels moeten raden van wie het huis is – niet zijn sterkste punt is.

Met De Deur In Huis behoort samen met Zullen We Een Spelletje Doen? tot de categorie flinterdun amusement met een weinig geliefde presentator en daar blinkt SBS 6 niet bepaald in uit.

De zender is het sterkst in drama en maatschappelijk betrokken programma’s op locatie en scoort daar ook het best mee. Studio-amusement en SBS 6 zijn vrijwel nooit een goede combinatie.

Met De Deur In Huis vormt op de woensdagavond een combinatie met Queens of the Jungle, een verdwaald RTL 5-programma over hysterische homo’s en dames in de jungle. Daar keken 245.000 mensen (4,1 procent) naar.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen