Jeroen Pauw opent uitzending met excuses

Geplaatst op Sat 19 Nov 2016 om 16:59

Jeroen Pauw kwam vrijdagavond in zijn talkshow Pauw terug op de aflevering van donderdagavond. Hij wil voorkomen dat er door de uitzending een verkeerd beeld ontstaat van vaccineren. Dat zei de talkshowhost in de uitzending op NPO 1. Direct na de aankondiging van de gasten in het begin van de uitzending van Pauw, kwam de presentator terug op de bewuste uitzending. “Eerst wil ik toch nog even terugkomen op de uitzending van gisteren, want soms gaat het wel eens echt mis.”

Pauw betreurt de uitzending. “Gisteren bijvoorbeeld spraken we over vaccineren met drie ouders die hun kinderen niet hebben ingeënt en daar tegenover zat een kinderarts, werkzaam bij een consultatiebureau. Voor wie het misschien gezien heeft: het onderwerp raakte behoorlijk uit balans.”

De anti-vaccinatiemoeders overschreeuwden de feiten van de kinderarts. “Feiten werden betwist of sneeuwden onder. Het beeld kon ontstaan dat het niet inenten van kinderen een verantwoorde en gezonde optie is.”

Van dat beeld willen wij in elk geval niet de afzender zijn, dus voor de duidelijkheid: er is geen bewezen verband tussen inenten en autisme, vaccinaties zijn afgezwakte virussen waar je niet ernstig ziek van kunt worden en de uitbraak van kinderziektes komt in Nederland alleen nog maar voor onder kinderen die niet ingeënt zijn, zoals bijvoorbeeld in bepaalde gereformeerde gemeenten.”

Foto: VARA
40 Reacties op “Jeroen Pauw opent uitzending met excuses”


 1. Ano Nymous

  Anti-vaccinatiemoeders hebben ook allemaal een virus dat hun hersenpan aantast. Vandaar dat ze hard schreeuwen en niet van feiten houden. Geldt ook voor PVV’ers overigens, maar dat ga ik hier niet zeggen.

 2. H.Appen

  Nog steeds twijfel toelaten “geen bewezen verband”, nee het is gewoon geen verband. Dat is al lang bewezen.

 3. Gereformeerd joch.

  Jeroen Pauw blijft een nare atheïst die in de absoluutheid van de wetenschap blijft geloven.

 4. Lies

  Doet het rivm niet voor niets. Maar wat maakt het uit, alles voor de kijkcijfers als ik de laatste tijd naar pauw kijk.

 5. Grumpy

  De mevrouw Door Frankema staat bekend om haar verwerpelijke ideeën en manier van overtuigen. Afschuwelijke vrouw, liegt. Heel erg eng.

 6. Dit meent een Urkenaar

  Atheïstisch/Agnostisch D’66 prietpraat. Pauw blijft elitair links-liberale onzin verkondigen over onze gereformeerde gemeenten. Godsrijk zal er komen ook voor Jeroen Pauw dat staat vast!

 7. J

  Een verschrikking die alternatieve kwakzalvers die graag onzin op Facebook of onbewezen, en meestal allang ontkrachte onzin van andere kwakzalvers geloven en verspreiden.

  Dit soort mensen hebben al vele doden op hun geweten. Heel veel onbekende Nederlanders maar ook bekende, zoals Sylvia Millecamp. Deze mensen hebben bloed aan hun handen met hun leugens.

 8. Anonymous

  Weg met Jeroen Pauw en zijn vaccinatiepropaganda!

 9. Alex

  SGP gaat groot worden volgend jaar en is nu de factor de machtigste partij!

 10. Sandra

  Jeroen Pauw de womanizer is toch niet geloofwaardig met zijn D’66 moraal.

 11. Graaf Volkert

  Urkernaar.
  Brr. Eng figuur ben je.

 12. Conservatieveling

  Grumpy, domme atheïst!

 13. Anonymous

  Tja het kwaad is al geschied.

 14. Graaf Volkert

  Gereformeerd joch.
  Jij bent zo’n griezel die in sprookjesfiguren uit een boek blijft geloven.
  En daarmee bewust kinderlevens in gevaar brengt.
  Engerd! Lui als jij dienen opgesloten te worden.

 15. Ano Nymous

  @Graaf Volkert

  Praat niet zo dom. Ben jij arts?

 16. J

  Hier een komische maar tegelijk zeer serieuze uiteenzetting waarmee die kwakzalvers mee bezig zijn:
  https://youtu.be/9bYqgp6RcPM

 17. Graaf Dracula

  Graaf Volkert,

  denk eerder dat jij gedwongen een opname moet krijgen, jouw hersenpan spoort van geen kanten

 18. Graaf Volkert

  Nee ben geen arts. Maar iedereen met gezond verstand begrijpt dat bewust niet vaccineren de volksgezondheid in gevaar brengt. En mensen die dat doen moeten opgesloten worden. Dat is puur misdadig.

 19. Graaf Volkert

  Gelukkig komt er geen Godsrijk.
  In mijn omgeving is de secularisering volledig ingezet.
  Alle kerken staan leeg en daar zijn woningen van gemaakt…
  Leve de absolute vrijheid.

 20. Jeroen Pauw = anti-Christ

  Polen heeft vanaf dit weekend een nieuwe koning. Het gaat om Jezus Christus moeten wij ook doen. Kijken of Jeroen Pauw de !zielige atheïst nog zo praat.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/polen-krijgt-een-nieuwe-koning-jezus-christus-nu-met-zegen-van-de-katholieke-kerk~a4418659/

 21. Anonymous

  Alleen goddeloze maken de protestante gemeenschap zwart.

 22. Anonymous

  protestantse

 23. Rick

  Poolse mensen zijn heel dom, ultra nationalistisch en katholiek. En ze zuipen als geen andere. Ik heb geen positieve ervaring met Poolse mensen hier in Zwolle.

 24. Rick

  Jeroen is gek bezig….
  Dit kost hem zijn geloofwaardigheid.
  Wie neemt hem nu nog serieus?

 25. Graaf Volkert

  Liever goddeloos dan leven met allerlei dogma’s en beperkingen.

 26. Ano Nymous

  @Rick

  Hé dikke blauwvinger! Ga een pizza bezorgen!

 27. Graaf Volkert

  Rick. Genoeg mensen die hem nog serieus nemen?
  Die paar geloofsgekken die dat niet meer doen. Lekker belangrijk.

 28. Graaf Volkert

  Genoeg mensen nenen Pauw nog serieus hoor.

 29. Gea von Grafdelver

  Jeroen Pauw is de betaalde hoerduivel. Hij is het gif voor het Nederlandse volk. Met name voor de laagste sociale laag. Hij is een werktuig van de politieke mainstream. Daarnaast is hij, zo te zien, zwaar verslaafd aan de alcohol. Dus in feite een dubbel psychiatrische patiënt.
  Ik neem nu een kopje stemgeber thee. Dat verdien ik wel.

 30. Erik de Jager

  Sneu dat Jeroen Pauw geïntimideerd is door de farmaceutische industrie.

 31. Erik

  Ja Ja Als het ze zo uitkomt een excuus…waardeloze vent. Net als zijn programma.

 32. Ellie

  Eenzijdige staatspropaganda namens het RIVM. Ik dacht dat de journalistiek onafhankelijk wilde zijn. Geldt niet voor de npo. Net als bij Lubach. Pauw valt hier wel heel duidelijk door de mand.

 33. Pascal

  @Ellie

  Achterlijke quinoa-doos! Kindermoordenaar!

 34. Jawie

  Pauw liegt.
  Herinner u zichzelf eens aan de kinkhoestuitbraak onder gevaccineerde slachtoffers.
  Bovendien, moeten wij willen, dat vaccins in semi-bezette afrikaanse en indiaase gebieden op onwetenden uitgetest worden middels ”goede doelen”?

 35. Jawie

  Ojee, hier op deze website geldt ook al een extra controle op berichten over vaccins. Tssssschand

 36. Bertus

  Welke feiten bracht die GGD arts in ? Ze had juist geen feiten. Zelfs Maurice de Hond heeft feitenlijke onderzoeken liggen dat vaccinaties meer ziek maakt dan voorkomt. Alternatieve geneeskunde maakt doden ? Welke idioot durft dat te roepen ? Er sterven dagelijks mensen in de ziekenhuizen en mensen onder normale dokters behandelingen. Al die farmacy gif tegenwoordig en giftige E-nummers. Alle positieve onderzoeken daarna zijn linksom of rechtsom gesubsidieerd door de farma industrie net als alle school opleidingen om arts te worden. En ondertussen stapelen de aantal zieken zich maar op.

 37. Jeroen

  Laat die religekkies hun kinderen vooral niet inenten, dan zijn we over een eeuw van die domme religieuzen af.

 38. JasperV

  Pauw had tijdens de uitzending moeten ingrijpen en niet achteraf. Nu zet hij de tegenstanders voor schut omdat hij geen lef had om dat, wat hij nu achteraf zegt, rechtstreeks tegen hen te zeggen. Daardoor kreeg die arts nauwelijks tijd om iets te zeggen want zij werd overschreeuwd door die twee andere vrouwen.

 39. Aletta des Duivels (helderziende)

  Wat niet veel mensen weten is dat ik één van de 250+ ben die onder J.P. door zijn gegaan. Hik was indertijd officieel met Lorette Schrijver. Zij heeft hun relatie altijd buitenproportioneel overdreven. De meest intieme handelingen die tussen beide zijn voorgevallen is het voetjevrijen onder de desk van RTL nieuws. In de nachtelijke uren ben ik daarentegen regelmatig door Jerommeke zoals ik hem noemde doorgeploegd.
  Ik voorzie overigens een langzame en pijnlijke dood voor J., maar wel pas over een lange tijd. Ik ben gerechtvaardigd dit te zeggen, zijnde helderziende.

 40. Sven L.

  Het gesprek liep uit de hand omdat er geen gelijkwaardige gesprekspartners waren. Had dan een arts uitgenodigd die vaccineren ook niet ziet zitten. Krijg je een ander gesprek. Nu waren het emoties tegenover feiten. Zooitje dus. En emoties winnen altijd van feiten, zo is het leven.

  Overigens ben ik vóór vaccineren. Waarom zou je je kinderen blootstellen aan ziekten als het niet nodig is? Ik vind overigens ook dat mensen die om geloofsovertuiging niet vaccineren, dat recht moeten hebben. Nadeel is alleen dat die kinderen zelf geen keuze hebben. Ouders bepalen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.