Jan Mulder heeft vrede met Studio Voetbal-exit

Jan Mulder heeft er vrede mee dat hij er sinds dit seizoen uit ligt bij de NOS-talkshow Studio Voetbal. Dat vertelt de voetbalkenner dit weekend in het AD. Mulder was lange tijd vaste gast in het programma, maar dat is niet langer zo. “Het programma wil een andere kant op. Strak door het oortje geregisseerde info en journalistieke service. Geen wild weglopende gesprekken met deelnemers die er diagonaal doorheen wandelen. Meer Marcel Brands, Regi Blinker en De Tafel van Kees.

Bovendien zat Mulder wel eens aan tafel met zijn zoon Youri. “Dat was in het begin even leuk, maar de NOS vond dat uiteindelijk niet zo geweldig. En ik ook niet. Eén van de twee moest wijken. Uitstekende keuze.”

Of zijn rol als ontregelende vrijdenker minder op prijs wordt gesteld dan voorheen? “Dat zou kunnen. Ik noem mezelf wel eens gekscherend ‘analist’, maar dat is wel het laatste wat ik wil zijn, hoor. Schei uit, zeg.

Ik durf best te zeggen dat ik genoeg verstand van voetbal heb, ik zie heel veel voetbal en heb jarenlang zelf gespeeld, maar voetbal moet je los willen maken uit zijn keurslijf van clichés en systemen. Van al dat gekopieerde gebabbel.

Het AD-interview met Jan Mulder kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen