Idols-Maud: ‘Gekte rond talentenjachtkandidaten is over’

Maud Mulder, die in 2004 de finale van Idols 2 verloor van Boris Titulaer, denkt dat de gekte rond kandidaten van talentenjachten definitief verleden tijd is. Dat zegt ze in weekblad Story. De gekte rond het Idols van vroeger is nu niet meer, aldus Mulder. “In de tijd van Idols ging het heel ver, het was een gekkenhuis. Ik ben met Boris weleens bij een cd-lancering geweest in de Bijenkorf, waarbij we twee uur lang niet naar buiten konden vanwege de toegestroomde mensenmassa.”

Dat maken de kandidaten van nu niet meer mee. “Dat gebeurt tegenwoordig niet meer, omdat het heel vluchtig is geworden. Nu is de ene talentenjacht nog niet afgelopen, of er staat alweer een andere finale op stapel.”

Idols was destijds iets unieks. “Wij hadden honderd procent aandacht van het Nederlandse volk. Wat dat betreft heb ik het gevoel dat ik iets heel zeldzaams heb meegemaakt. Het voelde ontzettend celebrity-achtig. Het was een waanzinnige tijd, maar gelukkig ben ik nooit verslaafd geraakt aan de roem.”

Tegenwoordig heeft ze weer een normaal leven. “Door het programma heb ik zes, zeven jaar lang in de popscene kunnen optreden en kunnen leven van de muziek. Ik mis het podium en de popmuziek. Maar het showbizzleven en de bekendheid mis ik helemaal niet.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen