‘Giel Beelen overdreven diep door het stof in DWDD’

Giel Beelen ging woensdagavond in De Wereld Draait Door wel héél erg diep door het stof voor Sylvana Simons. Dat vindt columnist Jan Dijkgraaf, zegt hij op zijn website. Beelen maakte vrijdag op de radio een foute grap over Simons, door haar naam in verband te brengen met apengeluiden. Een kwartier lang werd Beelen in DWDD over de knie gelegd. “Je kan zeggen dat je geen racist bent, maar het was wel degelijk een racistische opmerking“, zei tafeldame Fidan Ekiz tegen de radiomaker.

Matthijs van Nieuwkerk vindt de grap van Beelen erg onverstandig. “Je wist toch na de zwartepietendiscussie wel dat er een aantal zenuwen in Nederland blootliggen?

Clarice Gargard, journalist voor onder meer de extreemlinkse VARA-site Joop.nl, zat naast Beelen en vindt dat hij straf verdient. “Ik denk dat er wel een sanctie moet volgen. Het is echter niet aan mij om te bepalen wat voor straf het moet zijn.

Dijkgraaf vindt het prima als DWDD zo belerend wil zijn, maar dan het moet het niet met twee maten meten. “Wat dat betreft wacht ik nog op een optreden van de Limburgse oud-PvdA-bestuurder Jack Kicken in je programma. ‘Wilders gewoon ophangen; zijn we mooi van dat mannetje af’, twitterde die eerder deze week.

En als je dan toch bezig bent met oude koeien: Thijs Römer. Die na een speech van Geert Wilders twitterde: ‘Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft?’ Kunnen we op je rekenen, Matthijs?

Radio 2-dj Wouter van der Goes is het helemaal met Dijkgraaf eens. “RELATIVEREN mensen. Giel doet iets onhandigs. En biedt excuus aan. Klaar. En door. Waarom minuten lang doorzagen.

Sylvana Simons was ook uitgenodigd voor de DWDD van woensdag, maar ze was ziek.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen