Georgina Verbaan uit kritiek op NTR in Pauw

Georgina Verbaan uitte vrijdagavond in Pauw kritiek op Sinterklaasjournaal-omroep NTR. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Talkshowhost Jeroen Pauw besprak de politie-inzet die nodig zijn tijdens de nationale intocht van Sinterklaas in Maassluis. Volgens Verbaan had het een hoop onrust gescheeld als ook de NTR standpunt innam tegen Zwarte Piet. “Het is verschrikkelijk. Er moet nu gewoon iets veranderen“, aldus de actrice, bekend van onder meer ’t Schaep.

Er zitten dit jaar nog steeds Zwarte Pieten in het Sinterklaasjournaal. “Ik had het fijn gevonden als de NTR er net als RTL gewoon echt een voortouw in had genomen. Dan is de discussie ook klaar en af.”

Pauw had in zijn uitzending ook een aantal mensen die (mogelijk) PVV gaan stemmen. Zij waren het niet eens met Verbaan. “Wij zijn vóór Zwarte Piet. Georgina zegt net dat ze had gehoopt dat de NTR net als RTL een verandering had doorgevoerd, maar Sinterklaas en Zwarte Piet zijn natuurlijk een Nederlands gedachtegoed en dat moet gewoon zo blijven“, zei een mevrouw.

Normaal gesproken demonstreren wij ook wel tegen dit Zwarte Piet-gebeuren. Dat gaan we zondag doen. We zijn faliekant tegen het verzieken van een kinderfeest.

Foto: VARA

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen