DWDD-herhaalt Sylvana-blunder: ‘Ze verbeeldt het zich’

De blunder van Sylvana Simons in Pauw werd donderdagavond integraal herhaald in De Wereld Draait Door. Daardoor zagen nog eens 1,4 miljoen mensen hoe de DENK-politica door het ijs zakt. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Simons beweerde stellig dat een bepaald citaat van Donald Trump écht is, omdat ze de bewegende beelden heeft gezien. Het citaat is echter nep en de beelden bestaan niet. Matthijs van Nieuwkerk vond het relevant om de beelden te herhalen.

De presentator voerde een gesprek over de rol van Facebook in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Aangezien Simons het neppe Trump-citaat op social media heeft zien staan, werd haar blunder besproken.

Van Nieuwkerk benadrukte er niet op uit te zijn om Simons schade te berokkenen. “Even over gisteren Sylvana Simons bij Jeroen Pauw. Het gaat me helemaal niet om Sylvana Simons, want zij was niet alleen: heel veel mensen trapten hier in. Zijzelf ook. Jeroen kon aan het eind van de uitzending zeggen dat het een hoax was en dus niet waar.

De presentator vindt niet dat Simons een leugenaar is door haar bewering dat ze ‘de bewegende beelden’ gezien heeft. Ze heeft zich slechts vergist, denkt hij.

Het is interessant. Zij valt in die valkuil, maar met haar heel veel mensen. Omdat het zo vaak wordt doorgestuurd, neem je het op een gegeven moment voor waar aan en kun je je zelfs verbeelden dat je het gezien hebt.

Lees ook: Sylvana Simons na Pauw-blunder: ‘Trap er niet in’ (gisteren)

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen